Jezik / Language:
 

Grad: Bosanska Krupa

Radio Justice dnevni izvještaj: Potvrđena optužnica za zločin u Bosanskoj Krupi

Potvrđena optužnica za zločin u Bosanskoj Krupi

Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je optužnicu protiv Bore Kuburić i Radmile Banjac, bivših pripadnica Vojske Republike Srpske (VRS), za ratni zločin počinjen u ljeto 1992. godine u mjestu Radić, u blizini Bosanske Krupe.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 183

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Kličković i drugi, Vlačo, Džeko. U rubrici Fokus bavili smo se značajem rada Tribunala u Hagu uoči 20-e godišnjice od njegovog postojanja.

Radio Justice nedjeljni magazin

Episoda 180

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Vlačo, Džeko, Memić i Kličković. U rubrici Fokus objavljujemo intervju sa sutkinjom Azrom Miletić o različitoj primjeni Krivičnih zakona pri izricanju kazni.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 143

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Goran Sarić, Kličković i ostali, i Zelenika i ostali. U rubrici Fokus donosimo priču o mogućnosti podnošenja tužbi protiv odgovornih u Haškom tužilaštvu za uništenje oko hiljadu predmeta pronađenih u masovnim grobnicama na području Srebrenice.

Radio Justice dnevni izvještaj: Kličković i ostali: Počelo obnovljeno suđenje

Kličković i ostali: Počelo obnovljeno suđenje

Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi Tužilaštva BiH i Odbranâ, počelo je obnovljeno suđenje Gojku Kličkoviću i Mladenu Drljači za zločine u Bosanskoj Krupi.

Radio Justice dnevni izvještaj: Kličković i ostali: Ukinuta prvostepena presuda

Kličković i ostali: Ukinuta prvostepena presuda

Apelaciono vijeće Suda BiH ukinulo je prvostepenu presudu kojom su Gojko Kličković i Mladen Drljača oslobođeni krivice za zločine u Bosanskoj Krupi, dok je Jovan Ostojić pravosnažno oslobođen krivice za iste zločine.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 60

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Ratko Dronjak i ostali, Milko Mučibabić i ostali, te Marko Adamović i ostali. U rubrici Fokus objavljujemo završne riječi pred izricanje presude u predmetu Gojko Kličković i ostali.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 58

U ovom izdanju poslušajte izvještaje suđenja Mensur Memić i ostali, Gojko Kličković i ostali, te Momir Pelemiš i ostali. U rubrici Fokusu vam donosimo analizu o rokovima za implementaciju Državne strategija za rad na predmetima ratnih zločina.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 57

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Miodrag Marković, Predrag Kujundžić, te Gojko Kličković i ostali. U rubrici Fokus vam donosimo priču o neprocesuiranom ratnom zločinu u naselju Tešanjka u općini Tešanj.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 56

U ovom izdanu poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Milivoje Ćirković, Memić i ostali, te Gojko Kličković i ostali. U rubrici Fokus objavljujemo priču o reviktimizaciji žrtava i svjedoka torture i ratnih zločina.

Radio Justice dnevni izvještaj: Kličković i ostali: Uspostava sistema zlostavljanja

Kličković i ostali: Uspostava sistema zlostavljanja

U završnoj riječi na suđenju za zločine u Bosanskoj Krupi, Državno tužilaštvo je istaklo da su trojica optuženih odgovorna za počinjene zločine, zatraživši od Sudskog vijeća da im izrekne kazne u skladu sa zakonom.

Radio Justice dnevni izvještaj: Kličković i ostali: Izmijenjena optužnica

Kličković i ostali: Izmijenjena optužnica

Tužilaštvo BiH je u nastavku suđenja za zločine u Bosanskoj Krupi predstavilo izmijenjenu optužnicu iz koje je izbačena optužba da su Gojko Kličković, Mladen Drljača i Jovan Ostojić sudjelovali u udruženom zločinačkom poduhvatu na nivou BiH.

Radio Justice dnevni izvještaj: Kličković i ostali: Dobar starješina

Kličković i ostali: Dobar starješina

Na suđenju za zločine u Bosanskoj Krupi, još jedan svjedok Odbrane Jovana Ostojića tvrdi da trećeoptuženi nije bio u tom gradu početkom augusta 1992. godine.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 42

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Suad Kapić, Alija Osmić, Gojko Kličković, Mladen Drljača, te Jovan Ostojić. Također, poslušajte priču o neprocesuiranju ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima na području Banja Luke.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 41

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Jević i ostali, Korićanske stijene, te Kličković i ostali. U rubrici Fokus vam donosimo priču o porodicama koje još uvijek tragaju za nestalim članovima svoje porodice.