Jezik / Language:
 

Grad: Bihać

7 Juli 2016

Udarac čizmom u glavu

U nastavku suđenja za zločine počinjene na području Bihaća, svjedok Tužilaštva BiH je izjavio da ga je optuženi Saša Ćurguz u mjestu Ripač (općina Bihać) čizmom udario u glavu i izbio mu zub.

23 Juni 2016

Nova optužnica protiv Hamdije Lipovače

Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona (USK) podiglo je novu optužnicu protiv Hamdije Lipovače, nekadašnjeg premijera tog kantona.

15 Juni 2016

Gradonačelnik uhapšen zbog mita od 10.000 KM

Gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević uhapšen je zbog sumnje da je primio mito u iznosu od 10.000 KM, potvrđeno je u Tužilaštvu Usko-sanskog kantona.

9 Juni 2016

Udarci kundakom u lice

Svjedok Tužilaštva BiH kazao je na suđenju za zločine u Bihaću da ga je optuženi Saša Ćurguz kundakom udario u lice.
6 Juni 2016

Spomen na žrtve Ljutočke doline

Preživjeli i članovi porodica i ovog juna organiziraju marš, obilazak logora i polaganje cvijeća na spomen-obilježju jama Tihotina i Bezdana, kako bi odali počast žrtvama Ljutočke doline (općina Bihać).

26 Maj 2016

Premlaćivanja u logoru u Ripaču

U Sudu BiH je bivši zatvorenik iz Ripača (općina Bihać) kazao da je nakon izlaska iz logora saznao da se jedan od policajaca koji je tukao zarobljenike zove Saša Ćurguz.

13 Maj 2016

Potvrđena optužnica za zloupotrebu položaja u Bihaću

Općinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu protiv Besima Derviševića, bivšeg šefa Detašmana Federalne uprave policije u Bihaću, za zloupotrebu položaja.

12 Maj 2016

Predaja pa ubijanje u okolini Bihaća

Svjedoci Tužilaštva BiH ispričali su kako su se mještani Orašca i Kulen-Vakufa (općina Bihać) predali Vojsci Republike Srpske (VRS) te kako su neki od njih izdvojeni i ubijeni.

9 Maj 2016

Obilježen Dan logoraša u Bihaću

Obilaskom bivših logora u kojima su držani civili nesrpske nacionalnosti i otkrivanjem spomen-obilježja u Ripaču obilježen je Dan logoraša u Bihaću.

28 April 2016

Stanarević osuđen na 13 godina zatvora

Sud BiH osudio je Željka Stanarevića na 13 godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti počinjenog na području Bihaća.

28 April 2016

Ćurguz povrijedio nogu u pritvoru

Suđenje za zločine počinjene u ljeto 1992. protiv bošnjačkog stanovništva na području Bihaća je odgođeno jer je optuženi Saša Ćurguz povrijedio nogu u pritvorskoj jedinici Suda BiH.

18 April 2016

Optuženi Stanarević je samo stopirao

Odbrana Željka Stanarevića u završnoj riječi je kazala da Tužilaštvo BiH nije van svake razumne sumnje dokazalo da je optuženi kriv za zločin počinjen na području Bihaća i zatražila oslobađajuću presudu.

14 April 2016

Odvođenje muža iz Ripača

Na suđenju za zločin počinjen na području Bihaća, prva svjedokinja Tužilaštva BiH ispričala je kako joj je 1992. odveden muž, čije su kosti pronađene godinama kasnije.

11 April 2016

Tužilaštvo zatražilo kažnjavanje Stanarevića

U završnoj riječi Tužilaštvo BiH je ocijenilo kako je van svake razumne sumnje dokazalo da je Željko Stanarević počinio zločine na području Bihaća, te zatražilo da bude proglašen krivim i kažnjen po zakonu.

7 April 2016

Počelo suđenje Ćurguzu za zločine u Bihaću

Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodne riječi Tužilaštva BiH počelo je suđenje Saši Ćurguzu za zločine počinjene u ljeto 1992. protiv bošnjačkog stanovništva na području Bihaća.