Jezik / Language:
 

Grad: Batkovići

21 Septembar 2012

Mladić: Okupacija Vlasenice

Odbrana Ratka Mladića, optuženog za genocid u BiH, tokom unakrsnog ispitivanja svjedoka Ibre Osmanovića istakla je da su logorom Sušica kod Vlasenice u ljeto 1992. godine upravljali pripadnici policije, a ne Vojska Republike Srpske (VRS).
2 Februar 2012

Selimović i ostali: Ružnić nije bio nadležan za zatvaranja

U nastavku iznošenja nalaza i mišljenja, na zahtjev Odbrana optuženih Adila Ružnića i Emira Mustafića, vještak vojne struke kazao je da je Ružnić obavljao informativne razgovore sa ratnim zarobljenicima, ali da nije imao nikakva ovlaštenja za razmjenu zarobljenika.
25 Mart 2011

Pelemiš i Perić: Pravilno postupanje bezbjednjaka

Vještak za vojna pitanja Petar Vuga izjavio je da je optuženi Slavko Perić ispravno postupio kada je došao kod škole u Pilici, gdje je u julu 1995. godine dovedena veća grupa zarobljenika bošnjačke nacionalnosti.

26 Januar 2011

Selimović i ostali: Obrada zarobljenika

Na suđenju trojici bivših pripadnika Armije BiH (ABiH) optuženih za zločine u Bosanskoj krajini, Državno tužilaštvo je uložilo četrdesetak materijalnih dokaza, koji se uglavnom odnose na postupanja prema ratnim zarobljenicima.
28 Oktobar 2009

Selimović i ostali: Tikovi i šamari

Svjedok Tužilaštva kazao da je tokom ispitivanja u logoru u Bihaću optuženi Adil Ružnić “davao tikove”, nakon kojih je on dobio nekoliko šamara od policajca “koji mu je stajao iza leđa”.
19 August 2009

Selimović i ostali: Počelo suđenje za zločin u Krajini

Uvodnim riječima Tužilaštva i Odbrana počelo je suđenje za zločine počinjene u Bosanskoj Krajini.
10 Maj 2006

Torture i ubistva logoraša iz Sanskog Mosta

Svjedoci Tužilaštva govorili su o logorima, torturama, ubistvima i zlostavljanju civila zatvorenika na području općine Sanski Most.