Jezik / Language:
 

Grad: Batkovići

17 Juni 2015

Svjedok niti se javlja niti dolazi

Zbog nedolaska svjedoka Tužilaštva, nije održan nastavak suđenja Gligoru Begoviću, optuženom za zločine počinjene u Bijeljini u ljeto 1992. godine.

27 Maj 2015

Ruski rulet u Batkoviću

U nastavku suđenja Gligoru Begoviću za zločine počinjene u Bijeljini, svjedok Tužilaštva BiH izjavio je da ga je stražar Gligor pretukao odmah po dolasku u logor Batković.
11 Mart 2015

Udarao čim je stigao

U nastavku suđenja za zločine počinjene u logoru Batković, svjedok Državnog tužilaštva izjavio je da ga je u više navrata tukao optuženi Gligor Begović.

4 Mart 2015

Vješanje zatvorenika u Batkoviću

U nastavku suđenja za zločine počinjene u logoru Batković, svjedoci Državnog tužilaštva su ispričali da ih je u više navrata tukao optuženi Gligor Begović.

11 Februar 2015

Izostao optuženi

Gligor Begović, optužen za zločin počinjen 1992. godine u logoru Batković (općina Bijeljina), nije došao na suđenje zbog vremenskih neprilika.

23 Oktobar 2014

Begović negirao krivicu

Gligor Begović, optužen za zločin počinjen 1992. godine nad civilima i ratnim zarobljenicima u zatočeničkom centru Batković na području Bijeljine, negirao je krivicu pred Sudom BiH.

25 Septembar 2014

Tužilaštvo traži da Begović ne napušta Rogaticu

Državno tužilaštvo je zatražilo da se Gligoru Begoviću, optuženom za zločine počinjene u zatočeničkom centru Batković (općina Bijeljina), produže mjere koje mu zabranjuju napuštanje Rogatice te nalažu redovno javljanje policiji.

9 April 2014

Premlaćivanja u Batkoviću

Dvojica svjedoka Okružnog tužilaštva u Bijeljini ispričala su da su zarobljenici u logoru Batković prebijani i maltretirani te odvođeni na prinudni rad.

5 Mart 2014

Šamaran bez razloga

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Bijeljini, svjedok Optužbe Fikret Malovčić ispričao je pred Okružnim sudom u Bijeljini da ga je tokom boravka u logoru Batković 1992. godine desetak dana konstantno šamarao jedan stražar.

29 Januar 2014

Bez dodira sa zarobljenicima

Svjedok Odbrane Rado Stevanović izjavio je na suđenju za zločine počinjene u Ugljeviku da optuženi Oliver Rodić ni jednog momenta nije bio u dodiru sa zarobljenicima koji su na Majevici bili raspoređeni po radnom zadatku.

28 Januar 2014

Premlaćivanje na ulazu u Batković

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Bijeljini, svjedok Optužbe je ispričao da je tokom boravka u logoru Batković 1992. godine jednom bio pretučen.

9 Oktobar 2013

Konstantno tučen i maltretiran

Na suđenju za ratne zločine počinjene u logoru “Sabirni centar” u Batkoviću (općina Bijeljina), svjedok Tužilaštva je ispričao kako je u prvih deset dana bio “konstantno” tučen i maltretiran.

11 Juni 2013

Jednom ili više puta udaran u Batkoviću

U nastavku suđenja optuženima za ratne zločine počinjene u logoru “Sabirni centar” u Batkoviću (opština Bijeljina), svjedok Nermin Suljić je kazao da ne zna ni jednog od optuženih, niti je čuo za njih.

9 April 2013

Pretučen na smrt u Batkoviću

Svjedok Okružnog tužilaštva u Bijeljini ispričao je kako je nekoliko čuvara logora “Sabirni centar” nasmrt pretuklo njegovog brata u augustu 1992. godine.

8 Mart 2013

Neprestana tuča

U nastavku suđenja za zločine u logoru Batković, svjedok Optužbe se prisjetio kako je premlaćivan tokom zatočeništva u ljeto 1992. godine.