Jezik / Language:
 

Grad: Banja Luka

30 Juni 2016

Stanišiću i Župljaninu potvrđene presude

Žalbeno vijeće Haškog tribunala odbilo je žalbe Odbrana i Tužilaštva te potvrdilo presudu kojom su Mićo Stanišić i Stojan Župljanin osuđeni na po 22 godine zatvora zbog zločina počinjenih 1992. u Bosni i Hercegovini.
29 Juni 2016

Konačna presuda Stanišiću i Župljaninu

Haški tribunal izreći će konačnu presudu bivšim visokim policijskim zvaničnicima Republike Srpske (RS) Mići Stanišiću i Stojanu Župljaninu, nepravosnažno osuđenim za progon nesrpskog stanovništva.

21 Juni 2016

Bh. dokumente prodavali Šarićevoj grupi

Tokom istrage u međunarodnoj akciji “Kruna” utvrđeno je da su uhapšeni lična dokumenta bosanskohercegovačkih državljana prodavali i članovima kriminalne grupe Darka Šarića u Sloveniji i Hrvatskoj.

31 Maj 2016

Hapšenje teško preko sto miliona maraka

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su Sinišu Macana, bivšeg direktora Agencije za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH, koji je osumnjičen za zloupotrebu položaja.
12 Maj 2016

Hapšenje zbog prodaje oružja “Muslimanskom bratstvu”

Pripadnici jedinice za borbu protiv terorizma Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) uhapsili su pet lica osumnjičenih za nelegalnu trgovinu oružjem.

16 Septembar 2015

Povučen zakon o primanjima stvaralaca RS-a

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik povukao je sa sjednice Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) prijedlog zakona koji bi trebao regulisati prava izabranih predstavnika RS-a u periodu od 1991. do 1996. godine.

15 Juli 2015

Usvojen prijedlog referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH

Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) usvojila je prijedlog o održavanju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH.

7 Juli 2015

Lončareviću i Makiviću po šest godina zatvora

Okružni sud u Banjaluci osudio je Nebojšu Lončarevića i Borana Makivića na po šest godina zatvora zbog ubistva jednog civila u ljeto 1992. godine.

17 Juni 2015

Ubijeni bez dugovanja

U nastavku suđenja Nebojši Lončareviću i Boranu Makiviću pred Okružnim sudom u Banjaluci, svjedokinja Rufija Fatković kazala je da ubijeni Vehbija Mujnović nikom nije dugovao novac.

27 Maj 2015

Bratovo tijelo u sobi

U nastavku suđenja Nebojši Lončareviću i Boranu Makiviću pred Okružnim sudom u Banjaluci, svjedokinja Zlata Mujnović se prisjetila kako je pronašla tijelo svog brata Vehbije.

15 April 2015

Odbačena prijava protiv optuženih

Na suđenju Nebojši Lončareviću i Boranu Makiviću pred banjalučkim Okružnim sudom, svjedok Odbrane je rekao da je tokom rata postojala prijava protiv optuženih za krivično djelo, ali da je ona odbačena.

1 April 2015

Šešelj uskoro svjedoči kod Mladića

Svjedočeći u Odbranu Ratka Mladića, bivši zvaničnik srpske autonomije u Bosanskoj krajini Nikola Erceg izjavio je da politika srpskog vodstva u Banjaluci 1992. godine nije bila “nasilno protjerivanje, ni progon nesrba”.

27 Mart 2015

Ubistvo vlasnika restorana “Borac”

Svjedoci Tužilaštva na suđenju Nebojši Lončareviću i Boranu Makiviću, optuženim za ratni zločin počinjen u Banjaluci, prisjetili su se dolaska vojnika u julu 1992. godine, kada je ubijen vlasnik restorana “Borac”.

15 Decembar 2014

Tarandžiću i Zecu po tri godine zatvora

Okružni sud u Banjaluci osudio je Slobodana Tarandžića i Duška Zeca na po tri godine zatvora zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva počinjenog na području Banjaluke.

8 Decembar 2014

Lončarević i Makivić negirali krivicu

Nebojša Lončarević i Boran Makivić su pred Okružnim sudom u Banjaluci negirali krivicu za zločine počinjene 1992. godine nad civilima u tom gradu.