Jezik / Language:
 
People: Trivunovic Ranko
Local Justice Under the Spotlight

Episode 20

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Banja Luci, Mostaru, Brčkom, Doboju, Sarajevu, i Zenici. U rubrici Fokus objavljujemo reportažu o zahtjevima Vlade Brčko Distrikta da se uvede zaštita svjedoka u predmetima ratnih zločina.

Local Justice under the Spotlight

Episode 14

U ovom izdanju objavljujemo izvještaje sa suđenja pred kantonalnim i okružnim sudovima u Sarajevu, Livnu, Tuzli, Bihaću, Brčkom, i Mostaru. U fokusu donosimo priču o hapšenju Monike Karan-Ilić i reakcijama nekadašnjih zatočenika logora Luke u Brčkom.

Local Justice The Spotlight

Episode 10

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine u predmetima: Ranku Trivunoviću, Nijazu Hodžiću i Galibu Hadžiću, te Zariju Ostojiću. U fokusu objavljujemo priču o bratu i sestri koje je komšija spasio nakon što im je zaklana majka, kao i prilog o danu nestalih u Brčkom.

Local Justice under the Spotlight

Episode 9

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa entitetskih sudova u Brčkom, Doboju, Banja Luci, Sarajevu, Mostaru i Bihaću. U Fokusu izdvajamo priču o podršci Ratku Mladiću u Doboju.