Jezik / Language:
 
People: Tomic Dusko
Justice Radio Daily Report: Presentation of Evidence Completed

Presentation of Evidence Completed

The presentation of evidence at the trial of Zoran Dragicevic, who is charged with crimes in Sarajevo, has been completed with introduction of Defence’s material evidence. Closing statements are due to be presented on October 23.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 158

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Mlađenović i Živković, Edin Džeko, i Goran Sarić. U rubrici Fokus poslušajte analizu o zločinima Jaska Gazdića nad nemoćnim i nezaštićenim ženama.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 102

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja: Gasal i ostali, Pelemiš i Perić, te Dražen Mikulić. U rubrici Fokus objavljujemo priču iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica u kojem kaznu izdržava 20 osoba osuđenih za ratne zločine.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 101

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine u predmetima: Momčilo Perišić, Pelemiš i Perić, Perić i ostali. U rubrici Fokus objavljujemo reportažu o zaštićenim svjedocima. 

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 96

U ovom izdanju poslušajte o mogućnostima izručenja Aleksandra Cvetkovića, obilježavanju godišnjiice zločina u Prijedoru i o stradanju Hrvata u Bugojnu. U rubrici Fokus objavljujemo izvještaj o zaštiti prava zatvorenika.  

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 71

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Vinko Kondić i ostali, Predrag Bastah i Goran Višković, te Gojko Kličković i ostali. U rubrici Fokus govorimo o odgovornosti medija pri izvještavanju o tranzicijskoj pravdi. Također, objavljujemo analizu o izdvajanju sredstava za odbranu optuženih.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 67

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Franc Kos i ostalima, Duško Jević i ostali, te Mehura Selimović i ostali. U rubrici Fokusu donosimo analizu dokaznog postupka u predmetu Korićanske stijene.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 64

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Mensur Memić i ostali, Nisvet Gasal i ostali, te Momir Pelemiš i ostali. U rubrici Fokus je priča o žrtvama silovanja i sekusalnog zlostavljana kojima vlasti nisu omogućile pristup pravdi i reparacijama.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 53

U ovom izdanju objavljujemo izvještaje sa suđenja u predmetima: Franc Kos i ostali, Mensur Memić i ostali, te Miodrag Marković. U rubrici Fokus poslušajte prilog prije izricanja presude Sretenu Lazareviću i ostalima.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 38

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Ante Kovać, Lalović i Škiljević, Korićanske stijene kao i priču o istrazi o zločinima počinjenim u logoru Silos u Tarčinu kraj Sarajeva.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 18

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Suljo Karajić, Predrag Bastah, i Ljubo Tomić. U rubrici Fokus objavljujemo analizu suđenja za zločine počinjene na Korićanskim stijenama.