Jezik / Language:
 
People: Subotic Vehid
Justice Radio Weekly Magazine - Episode 215

Bragged about Killing her Husband

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Radovan Karadžić;Rasim Lišančić i drugi; Željko Jukić; Veselko i Ivo Raguž, te Vehid Subotić.

U rubrici Fokus govorimo o dopunama Zakonu o slobodi pristupa informacijama, prema kojima će inspektori moći kažnjavati javne institucije koje građanima budu uskraćivale informacijama.

Justice Radio Daily Report: Bragged about Killing her Husband

Hvalio se da joj je ubio muža

U nastavku suđenja za zločin počinjen u Zenici, svjedokinja Tužilaštva je ispričala kako joj je optuženi, predstavljajući se pod drugim imenom, rekao da joj je ubio muža.

Justice Radio Weekly Magazine: Episode 211

Father Killed While Used as Human Shield

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Aleksandar Cvetković, Branko Vlačo i Vehid Subotić.

U rubrici Fokus govorimo o tome kako osuđenicima za najteža krivična djela, koja uključuju i ratne zločine, zakon dozvoljava da nakon izdržane zatvorske kazne budu u potpunosti neosuđivane osobe.

Justice Radio Daily Report: Order for Apprehension of Witness Issued

Order for Apprehension of Witness Issued

A protected State Prosecution witness, who was invited to testify at the trial for crimes in Zenica, will be apprehended to the next hearing, because he refused to appear in court.