Jezik / Language:
 
People: Bojadzic Nihad
Justice Radio Daily Report: Bosniak Soldier Demands Dismissal of Trusina Case Judges

Bosniak Soldier Demands Dismissal of Trusina Case Judges

Defence lawyers for Nihad Bojadzic, former deputy commander of the Bosnian Army’s Zulfikar Squad, accused of a deadly attack on the village of Trusina, claimed the judges were biased.

Justice Radio Daily Report: Discussion on Subordination of “Zulfikar” Squad

Discussion on Subordination of “Zulfikar” Squad

Testifying at the trial for crimes in Trusina village, Konjic municipality, a Defence witness says that he did not hear that Nihad Bojadzic was in a village near Trusina in mid-April 1993.

Justice Radio Daily Report: Taking Female Detainees out

Taking Female Detainees out

Na suđenju Nihadu Bojadžiću, optuženom za zločine u Jablanici, svjedok Tužilaštva BiH prisjetio se dvojice muškaraca koji su 28. jula 1993. godine iz prostorija Muzeja “Bitka na Neretvi” izveli dvije ženske osobe.

Justice Radio Weekly Magazine: Episode 203

Mladic Trial Hears that Sarajevo Civilians were Enemies

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Ratko Mladić, Nihad Bojadžić, Zoran Marinić i Zoran Milić, te Mensur Memić i drugi. U rubrici Fokus govorimo tome zašto Bosna i Hercegovina neće još za najmanje dvije godine dobiti državni zatvor iako su osigurana finansijska sredstva.

Justice Radio Daily Report: Detention of “Zulfikar” Squad Members

Detention of “Zulfikar” Squad Members

Testifying at the trial for crimes in Jablanica, a protected State Prosecution witness says that Nihad Bojadzic used to come to “The Battle of Neretva” Museum because of undisciplined members of “Zulfikar” Squad of the Army of Bosnia and Herzegovina, ABiH.

Justice Radio Daily Report: Witness Told By Victim that Defendant Raped Her

Witness Told By Victim that Defendant Raped Her

At the trial for crimes committed in Jablanica, the protected witness for the prosecution said that a girl, a relative of the witness, had told her that a man named “Nihad” raped her.

Justice Radio Daily Report: No Soldiers from Buturovic Polje Present in Trusina

No Soldiers from Buturovic Polje Present in Trusina

A Defence witness says that soldiers from Buturovic Polje, including indictee Senad Hakalovic, did not participate in an attack on Trusina, near Konjic, where crimes were committed on April 16, 1993.

Justice Radio Daily Report: Bosnian Officer ‘Selected Prisoners for Rape’

Bosnian Officer ‘Selected Prisoners for Rape’

At the war crimes trial of former Bosnian Army deputy commander Nihad Bojadzic, a witness said the defendant picked out two female prisoners who were then raped.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 175

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Džeko, Krsmanović, Babić i Bojadžić. U rubrici Fokus poslušajte analizu o suđenju za zločine počinjenom u selu Trusina kod Konjica.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 173

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Memić i ostali, Oliver Krsmanović, te Milisavljević i ostali. U rubrici Fokus objavljujemo analizu o kriterijima za vođenje predmeta pred Sudom BiH.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 168

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Željko Jukić, Nihad Bojadžić, Milisavljević i ostali, te Mlađenović i ostali. U rubrici Fokus objavljujemo analizu u slucaju Veselina Vlahovića.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 166

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Veselin Vlahović, Memić i ostali, Bašić i Šijak, i Radovan Stanković. U rubrici Fokus objavljujemo analizu o odluci Suda BiH o anonimizaciji sudskih dokumenata, odluka kao i ostalog informativnog materijala.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 149

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Dragan Nešković i Zoran Ilić, Edin Džeko, Nihad Bojadžić, te Ratko Mladić kao i analizu o zločinima počinjenim u Bosanskoj krajini.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 145

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Selimović i ostali, Nihad Bojadžić, i Ratko Mladić. U rubrici Fokus vam donosimo priču o sarajevskom snajperisti.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 128

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Jević i ostali, Muderizović i ostali, Nihad Bojadžić, i Radovan Karadžić. U rubrici Fokus objavljujemo intervju sa  komesarom za ljudska prava Vijeća Europe, Thomasom Hammarbergom.