Jezik / Language:
 
People: Babic Zoran
Justice Radio Daily Report: Mosque Murders Defendant ‘A Decent Man’

Mosque Murders Defendant ‘A Decent Man’

At the trial of Bosnian Serb fighters for murders in the village of Carakovo near Prijedor in 1992, witnesses testified that one defendant was a professional policeman who wasn’t involved in any fighting

Justice Radio Daily Report: Witness ‘Extinguished Burning Bodies Outside Bosnia Mosque’

Witness ‘Extinguished Burning Bodies Outside Bosnia Mosque’

The witness’s statement recalled how she tried to put out the flames after Bosnian Serb fighters set to the mosque in the village of Carakovo near Prijedor in 1992.

Justice Radio Daily Report: Evidence on Defendants’ Involvement in War in Prijedor

Evidence on Defendants’ Involvement in War in Prijedor

The prosecution of Bosnia and Herzegovina entered several items of physical evidence in order to prove the status of defendants Dragomir Soldat, Velemir Djuric and Zoran Babic in 1992 in Prijedor, as well as proof of a broad and systematic attack on non-Serb civilians.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 171

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Predrag Milisavljević, Vlačo Branko, Milorad Živković, i Stanišić Ostoja. U rubrici Fokus objavljujemo analizu i najavu presude za zločine počinjene na Korićanskim stijenama.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 159

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Stanišić i Milošević, Korićanske stijene, te Zelenika i ostali. U rubrici Fokus poslušajte analizu o polemikama oko novog Zakona o sudovima u BiH.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 109

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine u predmetima: Pelemiš i Perić, Suljo Karajić, Radovan Karadžić, i Korićanske stijene. U rubrici Fokus objavljujemo intervju sa sudijom Haškog tribunala, Faustom Pocarom.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 108

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine u predmetima: Korićanske stijene, Kos i ostali, i Veselin Vlahović. U rubrici Fokus objavljujemo odgađanje presude u predmetu Pelemiš i Perić.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 105

U ovom izdanju donosimo pregled sa suđenja za ratne zločine u predmetima: Korićanske stijene, Albina Terzić, i Eso Macić. U rubrici Fokus obajavljujemo intervju  predsjedavajućim Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, Miloradom Novkovićem.

Radio Justice Weekly Magasine

Episode 68

U ovom izdanju poslušajte izvještaj sa presude optuženim za zločin na Korićanskim stijenama, te suđenja Kornjači i ostalima, te Memiću i ostalima. U rubrici Fokus poslušajte intervju sa ministrom pravde Republike Srpske, Džerardom Selmanom.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 67

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Franc Kos i ostalima, Duško Jević i ostali, te Mehura Selimović i ostali. U rubrici Fokusu donosimo analizu dokaznog postupka u predmetu Korićanske stijene.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 65

U ovom izdanju objavljujemo izvještaje sa suđenja u predmetima: Zoran Babić i ostali, Kondić Vinko i ostali, kao i iznošenje žalbi u slučaju Branimir Glavaš. U rubrici Fokus poslušajte priču o procesuiranju ratnih zločina u Tuzli.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 50

U ovom izdanju objavljujemo izvještaje sa suđenja u predmetima: Zoran Babić, Mehura Selimović, te vijest o okončanju istrage protiv dvojice optuženih za zločine u Kalinoviku. U rubrici Fokus poslušajte potresnu priču majke koja traga za kostima svoga sina.

Justice Report Weekly Magazine

Episode 45

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja: Jević i ostali, i Korićanske stijene. U rubrici Fokus poslušajte priču o strahu žrtava i svjedoka da se suoče sa optuženima u Brčko Distriktu.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 43

U ovom izdanju poslušajte presudu Radoju Laloviću i Sinoboju Škiljeviću, te izvještaje sa suđenja za ratne zločine počinjene na Korićanskim stijenama, i Trusini u općini Konjic. U rubrici Fokus objavljujemo analizu i najavu presude Željku Ivanoviću za genocid u Srebrenici.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode: 41

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Jević i ostali, Korićanske stijene, te Kličković i ostali. U rubrici Fokus vam donosimo priču o porodicama koje još uvijek tragaju za nestalim članovima svoje porodice.