Jezik / Language:
 

Courts: Cantonal Court in Tuzla

Local Justice under the Spotlight: Episode 35

Izgradnja mira u Bivšem logoru

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja pred sudovima u Sarajevu, Mostaru, Bijeljini, Tuzli, Bihaću, Zenici i Brčko Distriktu. U Fokusu govorimo o projektu "Sedmica izgradnje mira" u Brčko Distriktu.


Local Justice under the Spotlight

Epizoda 30

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Bihaću, Tuzli, Zenici, Doboju, Mostaru i Bijeljini. U rubrici Fokus poslušajte :" Sjećanje na 116 ubijenih u Ahmićima".

Local Justice under the Spotlight

Bosnian Convicted of Torturing Prisoners of War

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Doboju, Brčkom, Tuzli, Zenici, Sarajevu, Banja Luci, Bijeljini, Bihaću i Mostaru. U rubrici Fokus objavljujemo priču o Anđelki Arnautalić koja štrajkuje glađu jer su ubice njenog sina na slobodi.

Local Justice under the Spotlight

Humanization of Witnesses’ Position

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Zenici, Bihaću, Sarajevu, Tuzli, Doboju, Bijeljini, i Banja Luci. U rubrici Fokusu istražujemo položaj svjedoka u Travniku.

Local Justice under the Spotlight

Episode 27

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Doboju, Banja Luci, Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Goraždu, Tuzli, Zenici, i Bihaću.

Local Justice under the Spotlight

Episode 26

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Doboju, Banja Luci, Brčko Distriktu, Tuzli, Zenici, Sarajevu, i Goraždu. U rubrici Fokus vam donosimo reportažu o dva nova tužioca za ratne zločine u Zenici.

Local Justice under the Spotlight

Episode: 24

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Bihaću, Brčkom, Doboju, Tuzli, Mostaru  i Sarajevu. U rubrici Fokus saznajte o prvoj prepreci na putu implementacije državne Startegije tranzicijske pravde.

Local Justice under the Spotlight

Episode: 23

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Doboju, Bihaću, Tuzli, Mostaru i Sarajevu. U rubrici Fokus vam donosimo plan o podizanju tri nove optužnice u Zenici do kraja godine.

Local Justice under the Spotlight

Episode 22

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Tuzli, Bihaću, i Sarajevu. U rubrici Fokus poslušajte reportažu o godišnjici masakra na sarajevskoj tržnici Markale.

Local Justice under the Spotlight

Episode: 19

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Bihaću, Trebinju, Zenici, Brčkom, Banja Luci, Tuzli i Sarajevu. U rubrici Fokus objavljujemo reportažu o posjeti parlamenarnih delagacija Kazneno-popravnom zavodu u Zenici.

Local Justice under the Spotlight

Episode 17

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Mostaru, Brčko Distriktu, Bihaću, Banja Luci, Tuzli i Sarajevu. U Fokusu objavljujemo priču o učinkovitosti Kantonalnog suda u Bihaću.

Local Justice under the Spotlight

Episode 15

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja pred kantonalnim sudovima u Bihaću, Mostaru i Tuzli, kao i presudu Osnovnog suda u Trebinju po tužbama logoraša. U rubrici Fokus vam donosimo priču o Mušanu Šarančiću i ratnim stradanjima u Nevesinju i Bileći.

Local Justice under the Spotlight

Episode 14

U ovom izdanju objavljujemo izvještaje sa suđenja pred kantonalnim i okružnim sudovima u Sarajevu, Livnu, Tuzli, Bihaću, Brčkom, i Mostaru. U fokusu donosimo priču o hapšenju Monike Karan-Ilić i reakcijama nekadašnjih zatočenika logora Luke u Brčkom.

Local Justice under the Spotlight

Episode 11

U ovom izdanju donosimo izvještaje sa suđenja pred entitetskim sudovima u Tuzli, Mostaru, Brčkom, Banja Luci i Istočnom Sarajevu. U rubrici Fokus emitujemo priču o obilježavanju stradanja u Duljcima.

Local Justice The Spotlight

Episode 10

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine u predmetima: Ranku Trivunoviću, Nijazu Hodžiću i Galibu Hadžiću, te Zariju Ostojiću. U fokusu objavljujemo priču o bratu i sestri koje je komšija spasio nakon što im je zaklana majka, kao i prilog o danu nestalih u Brčkom.