Jezik / Language:
 

Courts: Supreme Court of Federation Bosnia and Herzegovina

Local Justice under the Spotlight

Episode 12

U ovom izdanju donosimo izvještaje sa suđenja pred entitetskim sudovima u Sarajevu, Mostaru, Bihaću, Brčkom i Banja Luci. U rubrici Fokus donosimo priču o kvalifikaciji krivičnog djela u predmetu koji se vodi pred Okružnim sudom u Banja Luci.

Local Justice The Spotlight

Episode 10

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine u predmetima: Ranku Trivunoviću, Nijazu Hodžiću i Galibu Hadžiću, te Zariju Ostojiću. U fokusu objavljujemo priču o bratu i sestri koje je komšija spasio nakon što im je zaklana majka, kao i prilog o danu nestalih u Brčkom.

Local Justice under the Spotlight

Episode 9

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa entitetskih sudova u Brčkom, Doboju, Banja Luci, Sarajevu, Mostaru i Bihaću. U Fokusu izdvajamo priču o podršci Ratku Mladiću u Doboju.

Local Justice under the Spotlight

Episode 7

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa entitetskih sudova u Bihaću, Banja Luci, Sarajevu, Brčkom, Doboju. U Fokusu poslušajte izvještaje o obilježavanju godišnjice stradanja civila u Zenici, te priču: "Bol zbog ratne traume".

Local Justice under the Spotlight

Episode 5

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Bihaću, Tuzli, Banja Luci, Brčkom, Mostaru i Sarajevu. U rubrici Fokus vam donosimo priče o nestalima u Trebinju, te o neprocesuiranju zločina počinjenog tokom rata u Miljkovcima, opštini Doboj.

Local Justice under the Spotlight

Episode 4

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Sarajevu i Banja Luci. U rubrici Fokus objavljujemo priču o Miralemu Šehiću koji je preživio zatočeništvo u više logora na području Sarajeva, te priču o Srđanu Aleksiću.

Local Justice under the Spotlight

Episode 2

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Sarajevu, i Banja Luci. U rubrici Fokus objavljujemo priču o neistraženim zločinima u Doboju i Brčko distriktu.