Jezik / Language:
 

City: Livno

Local Justice under the Spotlight: Episode 37

Families of the Missing from Brcko Request Speeding up of Identification

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BIH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom decembra 2013.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.

Local Justice under the Spotlight: Episode 31

Foster Co-operation for Faster Processing of War Crimes

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Doboju, Bihaću, Tuzli, Zenici, Banja Luci, Livnu i Sarajevu. U rubrici Fokus govorimo o angažmanu misije OSCE-a na poticanju saradnje radi bržeg procesuiranja ratnih zločina pred lokalnim sudovima u BiH.

Local Justice Under the Spotlight

Episode 20

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Banja Luci, Mostaru, Brčkom, Doboju, Sarajevu, i Zenici. U rubrici Fokus objavljujemo reportažu o zahtjevima Vlade Brčko Distrikta da se uvede zaštita svjedoka u predmetima ratnih zločina.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 110

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine u predmetima: Saša Baričanin, Mujčinović i Hrustić, Dražen Mikulić, i Radovan Karadžić. U rubrici Fokus objavljujemo analizu o radu pravosudnih institucija Distrikta Brčko koje procesuiraju predmete za ratne zločine.

Local Justice under the Spotlight

Episode 7

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa entitetskih sudova u Bihaću, Banja Luci, Sarajevu, Brčkom, Doboju. U Fokusu poslušajte izvještaje o obilježavanju godišnjice stradanja civila u Zenici, te priču: "Bol zbog ratne traume".

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 22

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Alija Osmić i Ljubo Tomić, te vijest o izručenju Neđe Ikonića. U rubrici Fokus objavljujemo analizu o procesuiranju ratnih zločina u Livanjskom kantonu.