Jezik / Language:
 

Sudovi: Vrhovni sud Republike Srpske

28 Juni 2016

Potvrđena oslobađajuća presuda Luki Majstoroviću

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu kojom je Luka Majstorović oslobođen krivice za zločin počinjen u Kazneno-popravnom domu Kula u Istočnom Sarajevu.

2 Juni 2016

Oslobođen Milomir Vasić

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je oslobađajuću presudu Milomiru Vasiću za ratni zločin počinjen u Bratuncu.

2 Juni 2016

Broćilu pet i po godina zatvora

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu kojom je Marko Broćilo osuđen na pet i po godina zatvora za zločin počinjen na području Odžaka.

29 Septembar 2015

Dvije godine zatvora zbog pokušaja ubistva zaštićenog svjedoka

Vrhovni sud Republike Srpske (RS) pravosnažno je osudio Nikolu Krsmanovića na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubistva zaštićenog svjedoka.

14 Maj 2015

Potvrđena presuda Niševiću i Beriću

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu kojom su Goran Nišević i Milenko Berić osuđeni na po šest godina zatvora za zločine počinjene na području opštine Prijedor.

30 Mart 2015

Perkoviću četiri godine zatvora

Vrhovni sud Republike Srpske osudio je Ivicu Perkovića zvanog Mungos na četiri godine zatvora zbog zločina nad srpskim civilima počinjenih u Derventi.

4 Decembar 2014

Žalbe na presudu Iliji Paviću

Tužilaštvo je zatražilo od Vrhovnog suda FBiH da poveća kaznu Iliji Paviću, koji je osuđen na tri godine zatvora za zločin počinjen u Livnu, a Odbrana je zatražila oslobađajuću presudu.

11 Novembar 2014

Potvrđena oslobađajuća presuda Merdžiću

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Okružnog suda u Bijeljini po kojoj je Nezir Merdžić oslobođen optužbi da je počinio ratni zločin.

7 Novembar 2014

Potvrđena presuda Velimiru Popoviću

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Okružnog suda iz Bijeljine po kojoj je Velimir Popović zvani Vela osuđen na pet godina zatvora za zločine počinjene u Ugljeviku.

21 Juli 2014

Potvrđena oslobađajuća presuda Mladenu Markoviću

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu kojom je Mladen Marković oslobođen optužbe za ratni zločin počinjen 1992. godine u Višegradu.

2 Juli 2014

Veća kazna ili novo suđenje

Na žalbenoj sjednici pred Vrhovnim sudom Federacije BiH (FBiH), Tužilaštvo je zatražilo veću kaznu za Franu Vulića zbog zločina počinjenog u Čapljini, a Odbrana obnavljanje suđenja ili oslobađanje.

29 Januar 2014

Ramadan Dervišević oslobođen zbog zastare

Vrhovni sud Republike Srpske (RS) odbio je optužbe protiv Ramadana Dervšićevića za ubistvo počinjeno 1992. godine,  nakon što je Ustavni sud BiH zaključio da se radi o zastari djela.

31 Decembar 2013

Vojin Lukić oslobođen krivice

Okružni sud Doboj oslobodio je Vojina Lukića krivice za zločine nad civilima počinjene tokom 1992. u dobojskom Okružnom zatvoru.

30 Oktobar 2013

Potvrđena presuda Husi Salihoviću i Ibri Jakuboviću

Pred bijeljinskim Okružnim sudom potvrđena je oslobađajuća presuda Husi Salihoviću i Ibri Jakuboviću, optuženim za zločin počinjen u Srebrenici.

8 Oktobar 2013

Ponovo suđenje Kovačeviću

Pred Okružnim sudom u Doboju započelo je ponovno suđenje Mirku Kovačeviću za ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen u Bosanskom Brodu.