Jezik / Language:
 

Sudovi: Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine

31 August 2016

Lukić: Odbrana traži novo suđenje

Odbrana Milana Lukića zatražila je od Vrhovnog suda Federacije BiH (FBiH) ukidanje presude kojom je osuđen na devet godina zatvora zbog učešća u ubistvu i nečovječnom postupanju na području Ključa 1992. godine.
25 August 2016

Zelenika: Veća kazna ili novo suđenje

Pred Vrhovnim sudom Federacije BiH (FBiH) zatražena je veća kazna za Ivana Zeleniku zbog optužbe da je počinio ratni zločin u Mostaru, dok njegova Odbrana smatra da treba biti oslobođen ili da mu se ponovno sudi.

5 August 2016

Strožija ili blaža kazna za Mirsada Tahirovića

Pred Vrhovnim sudom Federacije BiH iznesene su žalbe na presudu kojom je Mirsad Tahirović osuđen na pet godina zatvora za zločine počinjene 1993. na području Jablanice.

2 August 2016

Ukinuta presuda za zločin u Stocu

Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo je presudu Kantonalnog suda u Mostaru kojom je Vlatko Jarak osuđen na godinu i po zatvora za zločin počinjen 1993. u Stocu.

15 Juli 2016

Šarić: Ukinuta četverogodišnja kazna

Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo je četverogodišnju kaznu Bruni Šariću za zločin nad civilnim stanovništvom počinjen u maju 1992. u Travniku.

6 Juli 2016

Zatraženo ukidanje presude Bogdanoviću i Sladoju

Federalno tužilaštvo zatražilo je ukidanje oslobađajuće presude Slobodanu Bogdanoviću i Goranu Sladoju za zločine počinjene u sarajevskom naselju Grbavica, dok su Odbrane istakle da se ova presuda treba potvrditi.
20 Juni 2016

Ukinuta oslobađajuća presuda Elmedinu Čauševiću

Vrhovni sud Federacije BiH (FBiH) ukinuo je oslobađajuću presudu Elmedinu Čauševiću za zločin protiv civilnog stanovništva počinjen na području općine Konjic 1993. godine.

15 Juni 2016

Ukinuta presuda za zločin u Ključu

Vrhovni sud Federacije BiH (FBiH) ukinuo je presudu kojom su Goran Sovilj i Petar Galić osuđeni na po deset godina zatvora za zločin počinjen 1992. u Ključu.

26 Maj 2016

Zatraženo ukidanje kazne za zločin u Ključu

Odbrane Gorana Sovilja i Petra Galića zatražile su da Vrhovni sud Federacije BiH (FBiH) ukine presudu kojom su osuđeni na po deset godina zatvora zbog zločina počinjenog 1992. u Ključu.

20 Maj 2016

Potvrđena šestogodišnja kazna Dediću

Vrhovni sud Federacije BiH (FBiH) potvrdio je presudu kojom je Hajrudin Dedić osuđen na šest godina zatvora za zločine u Brezi.

19 Maj 2016

Počelo ponovno suđenje Slavku Stričeviću

Pred Vrhovnim sudom Federacije BiH (FBiH) počelo je obnovljeno suđenje Slavku Stričeviću, optuženom za zločine protiv civilnog stanovništva počinjene 1992. godine na području Bosanskog Petrovca.

18 Maj 2016

Zatraženo ukidanje presude Vlatku Jarku

U Vrhovnom sudu Federacije BiH zatraženo je ukidanje presude kojom je Vlatko Jarak osuđen na godinu i po zatvora za zločin u Stocu. S druge strane, Federalno tužilaštvo smatra da presuda treba biti potvrđena.

9 Maj 2016

Ukinuta presuda Josipu Mariću

Vrhovni sud Federacije BiH (FBiH) ukinuo je presudu kojom je Josip Marić osuđen na godinu dana zatvora za zločin protiv civila počinjen 1993. na području Kiseljaka.

6 Maj 2016

Ukinuta šestogodišnja kazna Iliji Đogatoviću

Vrhovni sud Federacije BiH (FBiH) ukinuo je šestogodišnju kaznu Iliji Đogatoviću za zločine počinjene 1992. na području Donjeg Vakufa.

6 Maj 2016

Marinku Petroviću sedam godina zatvora

Vrhovni sud Federacije BiH (FBiH) potvrdio je sedmogodišnju kaznu zatvora Marinku Petroviću za zločin protiv civilnog stanovništa počinjen 1992. godine u Konjicu.