Jezik / Language:
 

Sudovi: Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine

Radio Justice - Lokalno pravosuđe pod lupom 55

Svjedoci odbijaju svjedočiti

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BIH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom jula 2015.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.

Radio Justice - Lokalno pravosuđe pod lupom: Epizoda 48

Premlaćivanje u privatnom zatvoru

Dobrodošli u još jedno izdanje mjesečnog radio magazina "Lokalno pravosuđe pod lupom ", u kojem prenosimo izvještaje sa suđenja za ratne zločine pred  lokalnim sudovima u BiH održanih tokom decembar 2014.godine.

Lokalno pravosuđe pod lupom: Episoda 46

U Trebinju 35 istraga za ratne zločine

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BIH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom oktobra 2014.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH. U rubrici Fokus  govorimo o radu Okružnog tužilaštva u Trebinju tokom ove godine.

Radio Justice dnevni izvještaj: Trle oslobođen krivice

Trle oslobođen krivice

Vrhovni sud Federacije BiH oslobodio je Hajrudina Trleta optužbi za ratni zločin počinjen na području Kalesije.

Lokalno pravosuđe pod lupom: Epizoda 45

Banjaluka do kraja godine završava šest istraga

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BiH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom septembra 2014.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.  

Lokalno pravosuđe pod lupom: Epizoda 43

Dvadeset godina za ubistvo civila u Kaknju

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BIH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom juna 2014.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH. U rubrici Fokus  - Tužilaštvo i policija Brčko Distrikta uputili su apel za dostavljanje informacija o žrtvama rušenja savskog mosta u Brčkom 30. aprila 1992. godine.

Lokalno pravosuđe pod lupom: Episoda 42

Otvoren Muzej logoraša u Brčkom

Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom maja 2014.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.

Lokalno pravosudje pod lupom: Episoda 39

Tužilaštvo koje dobija pohvale ali ne i podršku

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BIH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom februara 2014.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.

Lokalno pravosudje pod lupom: Episoda 38

Komšije ubile komšije

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BIH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom januara 2014.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.
Lokalno pravosudje pod lupom: Episoda 37

Porodice nestalih iz Brčkog traže ubrzanje identifikacija

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BIH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom decembra 2013.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.

Lokalno pravosudje pod lupom: Episoda 36

Pronađena nova masovna grobnica u Rogatici

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja pred sudovima u Sarajevu, Mostaru, Bijeljini, Bijeljini, Bihaću, Zenici i Doboju. U Fokusu prenosimo vijest o pronalasku nove masovne grobnice na području Rogatice.

Lokalno pravosudje pod lupom: Episoda 35

Izgradnja mira u Bivšem logoru

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja pred sudovima u Sarajevu, Mostaru, Bijeljini, Tuzli, Bihaću, Zenici i Brčko Distriktu. U Fokusu govorimo o projektu "Sedmica izgradnje mira" u Brčko Distriktu.


Lokalno pravosuđe pod lupom

Humaniziranje položaja svjedoka

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Zenici, Bihaću, Sarajevu, Tuzli, Doboju, Bijeljini, i Banja Luci. U rubrici Fokusu istražujemo položaj svjedoka u Travniku.

Radio Justice: Haška hronika - Epizoda 12

Pripisivanje tuđih zločina

U ovom izdanju Haške hronike poslušajte najnovije vijesti sa suđenja Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću sa Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Lokalno pravosuđe pod lupom

Povrede nanesene palicom

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Doboju, Banja Luci, Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Goraždu, Tuzli, Zenici, i Bihaću.