Jezik / Language:
 

Sudovi: Viši sud u Beogradu

14 Juni 2016

Ispitivanje presude Novaku Đukiću ili pravičnosti suđenja

Na neodređeno vrijeme je odgođeno pojavljivanje Novaka Đukića pred Višim sudom u Beogradu jer Sud BiH odbija da im dostavi kompletan spis predmeta, saznaje Balkanska istraživačka mreža Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

26 Februar 2016

Zbog zdravstvenog stanja odgođeno ročište Đukiću

Ročište na kojem je trebao biti razmatran zahtjev bh. vlasti da Novak Đukić 20-godišnju kaznu za ratne zločine služi u Srbiji, Viši sud u Beogradu odgodio je zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja.

20 Mart 2015

Pop Kostić osuđen na dvije godine zatvora

Viši sud u Beogradu osudio je Bobana Pop Kostića na dvije godine zatvora za zločin počinjen u Brčkom.

19 Februar 2014

Nema vidljivih rezultata Protokola

Za godinu dana provođenja Protokola o saradnji tužilaštava za ratne zločine Srbije i BiH, još uvijek niko nije priveden pravdi niti kažnjen za ratni zločin.

3 Oktobar 2013

Potvrđena optužnica za zločine u Sanskom Mostu

Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je optužnicu protiv Slavka Predojevića, nekadašnjeg pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS), za zločine nad civilima u Sanskom Mostu počinjene 1992. godine.

29 April 2013

Podignuta optužnica za ubistvo u Sanici

Kantonalno tužilaštvo u Bihaću podiglo je optužnicu protiv Milana Škrbića zvanog Svetica, bivšeg pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS), kojom mu se na teret stavljaju zločini na području općine Ključ.

22 Mart 2012

Lokalno pravosuđe – Bihać: Potvrđena optužnica protiv Miroslava Gvozdena

Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je optužnicu protiv Miroslava Gvozdena, kojom mu je na teret stavljen ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen u Sanskom Mostu.
23 Novembar 2011

Usaglašen tajni protokol

Predstavnici tužilaštava BiH i Srbije usaglasili su tekst Protokola o saradnji u progonu počinilaca ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti i genocida.
26 Juli 2011

Još uvijek bez odluke o izručenju Božidara Vučurevića

Odluka pravosudnih organa Srbije o izručenju Božidara Vučurevića ni nakon četiri mjeseca nije donesena, zbog traženja i dostavljanja dodatne dokumentacije iz BiH, Hrvatske i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.
27 Maj 2011

Za sedam dana izmijenjena optužnica za Mladića

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ/ICTY) prihvatio je prijedlog Haškog tužilaštva da se izvrši izmijena optužnice protiv Ratka Mladića, u cilju “pojašnjenja i preciziranja optužbi”.
27 Maj 2011

Sud u Beogradu prihvatio Mladićevo izručenje

Viši sud u Beogradu je ocijenio da je Ratko Mladić sposoban da prati suđenje pred Haškim tribunalom, dok njegov branilac najavljuje da će se žaliti na ovu odluku.