Jezik / Language:
 

Sudovi: Sud Bosne i Hercegovine

22 August 2016

Nedžadu Mujiću određen jednomjesečni pritvor

Državni sud odredio je jednomjesečni pritvor Nedžadu Mujiću, koji je osumnjičen za terorističke aktivnosti.

19 August 2016

Sljedeće sedmice žalbe na presudu Dževadu Salčinu

Sljedeće sedmice pred Sudom BiH biće iznijete žalbe na presudu kojom je Dževad Salčin, bivši pripadnik Armije BiH (ABiH), osuđen na dvije godine zatvora za zločin počinjen 1993. na planini Igman (općina Hadžići).

19 August 2016

Žilić: Pretučen zbog hljeba

Na suđenju za zločine počinjene na području Konjica, svjedoci Državnog tužilaštva ispričali su kako ih je optuženi Edhem Žilić tukao.

19 August 2016

Optužnica za ubistva 27 Bošnjaka u Bosankom Novom

Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv 13 osoba za zločin protiv čovječnosti počinjen 1992. godine na području općine Bosanski Novi.

19 August 2016

Sakoč: Kuća puna krvi

U nastavku suđenja Edinu Sakoču, optuženom za zločin protiv civilnog stanovništva u Počitelju, svjedokinja Tužilaštva BiH je izjavila da je izvjesni Boban u njenoj kući pucao u glavu dvjema staricama.

18 August 2016

Podignuta optužnica za zločine u Rogatici

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Brane Planojevića, optuženog za zločine protiv civilnog stanovništva počinjen u Rogatici tokom 1993. i 1994. godine.


18 August 2016

Miletić: Stan, postupak i pregršt tačkica

Na suđenju Azri Miletić, optuženoj za primanje mita, predstavljeno je vještačenje nekoliko audio snimaka, koji su zbog lošeg kvaliteta bili podvrgnuti posebnim tehnikama.

18 August 2016

Glogovac: Negiranje zločina nad zatvorenicima

Optuženi Dragan Glogovac je svjedočeći u svoju korist, negirao da je zlostavljao zatvorenike u Lovačkom domu “Franjo Herljević” u selu Kamenica (općina Zavidovići).

18 August 2016

Marinković: Završen dokazni postupak Tužilaštva

Saslušanjem svjedoka, te ulaganjem seta materijalnih dokaza, Državno tužilaštvo je okončalo dokazni postupak protiv Dragana Marinkovića, optuženog za zločin počinjen na području općine Milići.

18 August 2016

Alešević: Naloženo vještačenje optuženog

Sud BiH prihvatio je prijedlog da se obavi psihijatrijsko vještačenje optuženog Mehmeda Aleševića i da mu se oduzmu putne isprave.


18 August 2016

Đelilović i drugi: Bez maltretiranja zatvorenika

Na suđenju za zločine u Hadžićima, svjedoci Odbrane su kazali da je optuženi Mirsad Šabić od maja 1992. godine bio zamjenik komandira rezervnog sastava policije u Pazariću, te da ga nikada nisu vidjeli da je nezakonito postupao.

17 August 2016

Šaran i drugi: Kosti oca pronašli pastiri

Na suđenju za zločine počinjene na području Bosanske Krupe, svjedokinja Optužbe izjavila je da su kosti njenog oca pronašli pastiri u mjestu Jasenica.

17 August 2016

Puljić: Nastavak ulaganja materijalnih dokaza Tužilaštva

Na suđenju Miletu Puljiću, optuženom za zločine počinjene na području Mostara, Državno tužilaštvo nastavilo je sa ulaganjem materijalnih dokaza, od kojih je 128 nespornih Odbrani ušlo u sudski spis.

17 August 2016

Radončić i ostali: Prijateljski savjeti optuženom Dautbašiću

Svjedok Državnog tužilaštva kazao je na suđenju za ometanje rada pravosuđa da mu je optuženi Bakir Dautbašić prenio kako mu se “pokušava podmetnuti da utiče na svjedoke”.
16 August 2016

Savinović: Iseljavanje nakon izbijanja sukoba

Na suđenju za zločine počinjene na području Mostara tokom 1993. godine, svjedoci Tužilaštva BiH pričali su o dešavanjima u tom gradu nakon izbijanja sukoba u maju 1993. godine.