Jezik / Language:
 

Sudovi: Sud Bosne i Hercegovine

16 Mart 2006

Kovačević: Suđenje zakazano za april

Za nešto više od mjesec dana, 20. aprila, počet će suđenje Nikoli Kovačeviću – inače prvi slučaj pred domaćim sudom koji tretira zločine počinjene na teritoriji Sanskog Mosta.

14 Mart 2006

Suočavanje dva ključna svjedoka u slučaju Maktouf

Nakon što je pojavljivanje jednog od svjedoka odbrane u slučaju Abduldahima Maktoufa ukazalo na nove činjenice, Žalbeno vijeće odlučilo je promijeniti unaprijed zakazani raspored suđenja i suočiti ključne svjedoke tužilaštva i odbrane

14 Mart 2006

Janković: Časni Sude, nisam kriv!

Drugi optuženi koji je iz Haga prebačen u nadležnost Suda BiH, prilikom izjašnjavanja odbacio je navode optužnice o njegovoj krivici.

13 Mart 2006

Maktouf: Svjedok odbrane tumačio islamske zakone u sudnici

Prema riječima svjedoka odbrane, Maktouf nije pripadao odredu Al Mudžahid za vrijeme rata u Bosni jer se bavio trgovinom, zanimanjem koje je po šerijatu, kaže svjedok, zabranjeno

10 Mart 2006

Kravica: Neuračunljivost optuženih glavni adut odbrane

Udovoljivši zahtjevu odbrane za produžavanjem roka za pripremu, Sudsko vijeće odlučilo je da početak prvog procesa za genocid pred Sudom BiH počne u maju 2006. godine. Sudeći prema dosadašnjim najavama, odbrana će se bazirati na dokazivanju neuračunljivosti optuženih.

8 Mart 2006

Ljutnja zbog suđenja iza zatvorenih vrata

Nedavna odluka Suda BiH da dva procesa za ratne zločine u potpunosti zatvori za javnost zabrinula je pravne eksperte, nevladine organizacije i predstavnike žrtava.

8 Mart 2006

Samardžić: Suđenje zatvoreno za javnost

Na zahtjev tužilaštva, a uz podršku odbrane, Sud BiH odlučio je da cijeli tok suđenja Neđi Samardžiću bude zatvoren za javnost. Tako su sa suđenja pored medija udaljeni i predstavnici udruženja žrtava rata i nevladinih organizcija koje nadziru tok suđenja
8 Mart 2006

Kovačević: Odgođen početak suđenja

Zbog bolesti sudije početak pretresa u slučaju Tužilaštvo protiv Nikole Kovačevića odgođen.

2 Februar 2006

Svjedok: Paunović je pucao po nama

Dvojica preživjelih nakon masovnog streljanja u Rogatici danas svjedoče protiv čovjeka kojeg Tužilaštvo BiH smatra odgovornim za taj zločin.