Jezik / Language:
 

Sudovi: Sud Bosne i Hercegovine

2 Septembar 2016

Karagić: Maltretiranje Vojne policije

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Doboju, svjedok Tužilaštva BiH izjavio je da ga je optuženi Slobodan Karagić odveo u hangar u Usori, gdje su ga vojni policajci teško maltretirali.


2 Septembar 2016

Peulić i ostali: Ljudi gnječeni bagerom

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Kotor-Varoši, svjedoci Državnog tužilaštva su govorili o zlostavljanjima i stradanju u ovom gradu.


2 Septembar 2016

Vrućinić: Živi zapaljeni

Na suđenju Mirku Vrućiniću za zločine počinjene na području Sanskog Mosta, svjedok Optužbe izjavio je da je tučen u jednoj od garaža firme Betonirka u Sanskom Mostu.

1 Septembar 2016

Marjanović i ostali: Svjedok ispričao kako su uhapšene “Miće”

U nastavku suđenja za zločine počinjene na području Teslića, svjedok Odbrane je kazao da su hapšenja pripadnika formacije “Miće” počela sredinom juna 1992. godine, nakon što su “počela seksualna zlostavljanja civila”.


1 Septembar 2016

Glogovac: Zatražena osuđujuća presuda

Tužilaštvo BiH je u završnim riječima istaklo da je dokazalo da je Dragan Glogovac kriv za zločin protiv ratnih zarobljenika i civila počinjen na području Zavidovića.

1 Septembar 2016

Ikonić i ostali: Zabilješke po prijavama zaštićene svjedokinje

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Rogatici, svjedoci Odbrane su potvrdili da su sačinili službene zabilješke u vezi sa optuženim Milisavom Ikonićem.

1 Septembar 2016

Mrđa i ostali: Sve najbolje o optuženom

Svjedok Odbrane kazao je na suđenju za zločine počinjene na području Sanskog Mosta da nije čuo da je optuženi Milorad Mrđa nekoga maltretirao.

1 Septembar 2016

Silos: Mirsad Šabić kao mirovnjak

Svjedok Odbrane kazao je na suđenju za zločine na području općine Hadžići da nije bilo nezakonitih radnji prilikom pretresa ili privođenja Riste Mijatovića u Policijsku stanicu Pazarić.


31 August 2016

Pržulj: Nestanak oca i brata

Na suđenju optuženom Nenadu Pržulju, svjedoci Tužilaštva BiH govorili su o nestanku zatvorenika iz objekta u selu Čavarine kod Sokoca.

31 August 2016

Šaran i ostali: Nepoznat uzrok smrti

U nastavku suđenju za zločine počinjene na području Bosanske Krupe, vještak sudske medicine kazao je da na osnovu posmrtnih ostataka koji su pronađeni nije mogao utvrditi uzrok smrti Marka Gakovića zvanog Gak.

31 August 2016

Andabak i ostali: Tužilaštvo odustalo od polovine svjedoka

Na suđenju za zločine počinjene u Livnu, Tužilaštvo BiH je pročitalo iskaze dva svjedoka, koji su govorili o zlostavljanjima i ubistvima u školi.

31 August 2016

Zovko i ostali: Dokazi o pripadnosti policiji

Na suđenju za zločine počinjene na području Čapljine, Državno tužilaštvo uložilo je set dokaza o statusu optuženih i oštećenih.

31 August 2016

Ćurić i ostali: Bez pismenog rješenja da je zapovjednik logora

Svjedočeći u svoju korist, optuženi Enes Ćurić je kazao da su njegove dužnosti u Osnovnoj školi u Potocima (općina Mostar) bile čuvanje, obezbjeđenje smještaja i hrane za civile.

30 August 2016

Bogdanović: Pucanje nakon pjesme

Na suđenju za zločine u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH govorio je o ubistvu osoba iz magacina na raskrsnici u Konjević Polju (općina Zvornik).

30 August 2016

Radaković i Pejić: Miris tijela sa kamiona

Na suđenju za zločine počinjene na području Prijedora, svjedok Tužilaštva BiH je kazao kako je čuo za ubistva hrvatskog i bošnjačkog stanovništva u ljeto 1992.