Jezik / Language:
 

Sudovi: Sud Bosne i Hercegovine

7 Septembar 2016

Puljić: Odbrana najavila više od 20 svjedoka

Na statusnoj konferenciji, Odbrana Mileta Puljića, koji je optužen za zločin počinjen u Mostaru, najavila je saslušanje više od 20 svjedoka, te vojnog vještaka koji će iznijeti nalaz i mišljenje o poziciji optuženog.


7 Septembar 2016

Zovko i ostali: Dokazi o pripadnosti Vojnoj policiji

U nastavku suđenja za zločin počinjen na području Čapljine, Tužilaštvo je uložilo set materijalnih dokaza, kojima se većinom pokušava dokazati da je Krešo Raič bio pripadnik Vojne policije.

6 Septembar 2016

Baotić: Optuženi nije izdavao naređenja

U Sudu BiH, svjedoci Odbrane Mate Baotića izjavili su da optuženi nije imao komandnu funkciju niti da im je izdavao naređenja u Vojnoj policiji 1992. godine u mjestu Donja Mahala kod Orašja.

6 Septembar 2016

Šišić i ostali: Neprohodan put u Kukavice

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Rogatici i Foči, optuženi Muhamed Šišić je negirao da je u augustu 1992. učestvovao u bilo kakvim aktivnostima u selu Kukavice.

6 Septembar 2016

Savinović: Smrtovnice odvedenih komšinica

Na suđenju za zločine počinjene na području Mostara, svjedokinja Tužilaštva BiH kazala je da je sa balkona gledala kada su 1993. godine osobe u uniformama odveli Nadu Frenjo i članove porodice Kajtaz.

6 Septembar 2016

Ninković i drugi: Optuženi autoritet broj jedan u Doboju

Na suđenju za zločine počinjene na području Doboja, svjedok Državnog tužilaštva u unakrsnom ispitivanju je govorio o radu Kriznog štaba i drugih organa u Doboju.

6 Septembar 2016

Godinjak i ostali: Premlaćivanja u selu Dejčići

Svjedoci Tužilaštva BiH izjavili su na suđenju za zločine u Trnovu da su zarobljeni u Dejčićima gdje su svakodnevno maltretirani.

6 Septembar 2016

Josipović i ostali: Leševi u školi u Bratuncu

U nastavku suđenja za genocid počinjen u Srebrenici, pročitan je iskaz preminulog svjedoka koji je ispričao kako je u plastične vreće stavljao leševe koji su bili u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Bratuncu i ispred te škole.

6 Septembar 2016

Ibračević i drugi: Zatražena oslobađajuća presuda

Iznoseći završnu riječ, Odbrana Faruka Smajlovića zatražila je oslobađajuću presudu ističući da Tužilaštvo BiH nije dokazalo niti jednu tačku optužnice koja ga tereti za zločine počinjene u Srebreniku 1992. godine.


5 Septembar 2016

Mešić i ostali: Zatražena osuđujuća kazna za ratovanje u Siriji

Iznoseći završnu riječ, Državno tužilaštvo zatražilo je osuđujuću kaznu za sedmoricu optuženih za boravak na stranom ratištu u Siriji.


5 Septembar 2016

Dragičević i ostali: Krađa kamiona

Svjedok Tužilaštva BiH je ispričao kako je kamion iz njegove brigade “otet” 27. februara 1993. godine, kada su oteti i civili iz voza u Štrpcima koji su kasnije ubijeni na području Višegrada.

5 Septembar 2016

Akeljić i drugi: Suđenje za zločine u Vitezu kreće ispočetka

Suđenje petorici optuženih za zločine počinjene 1993. godine na području Viteza zbog neodržavanja ročišta više od mjecec dana i izmjene sastava Sudskog vijeća krenuće 19. septembra ispočetka.

5 Septembar 2016

Dostić: Tužilaštvo zatražilo osuđujuću presudu

Državno tužilaštvo je u završnoj riječi zatražilo da Krsto Dostić bude proglašen krivim i kažnjen za silovanje na području Foče.

5 Septembar 2016

Zmijanjac: Optuženi bolestan

U Sudu BiH odgođeno je suđenje Dragoju Zmijanjcu za zločin počinjen na području Prijedora zbog njegovog nedolaska.

2 Septembar 2016

Milunić i drugi: Odveli joj šest sinova

Na suđenju za zločine počinjene na području Prijedora, svjedok Tužilaštva BiH je rekao kako je u ljeto 1992. godine u selu Zecovi vidio tijela ubijenih na livadi u blizini škole.