Jezik / Language:
 

Sudovi: Sud Bosne i Hercegovine

Optužnica protiv Azemina Sadikovića

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Azemina Sadikovića za ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen na području općine Hadžići.

Optužnica protiv Slavka Lalovića

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Slavka Lalovića za ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen na području Kalinovika.

Optužnica protiv Kličkovića i ostalih

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Gojka Kličkovića, Mladena Drljače i Jovana Ostojića za zločin protiv čovječnosti počinjen na području općine Bosanska Krupa.

Optužnica protiv Dragana Neškovića i Zorana Ilića

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Dragana Neškovića i Zorana Ilića za zločine protiv čovječnosti počinjene na području Srebrenice.

Optužnica protiv Kosa i ostalih

Sud BiH potvrdio optužnicu protiv Franca Kosa, Stanka Kojića, Vlastimira Golijanina i Zorana Goronje za krivično djelo genocid počinjen na području Sreberenice.

Optužnica protiv Srpka Pustivuka

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Srpka Pustivuka za ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen na području Sarajva i općine Ilijaša.

Optužnica protiv Miodraga Markovića

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Miodraga Markovića za ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen na području općine Doboj.

Optužnica protiv Kornjače i ostalih

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Miluna Kornjače, Milorada Živkovića i Duška Tadića za zločin protiv čovječnosti počinjen na području općine Čajniče.

Optužnica protiv Nihada Bojadžića

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv Nihada Bojadžića za ratni zločin protiv civilnog stanovništa i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika na području Trusine općina Konjic.

Odluka o ukidanju prvostepene presude protiv Krste Savića i Malika Mučibabića

Sud BiH je donio odluku o ukidanju prvostepene presude Krsti Saviću i Milki Mučibabiću za zločin protiv čovječnosti počinjen na području općine Nevesinje i Gacka.

Optužnica protiv Seada Hakalovića

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Seada Hakalovića za ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen na području općine Konjic.

Optužnica protiv Neđe Ikonića

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Neđe Ikonića za krivično djelo genocid na području Kravica i Srebrenice. 

Optužnica protiv Mensura Memića i ostalih

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv Mensura Memića, Dževada Salčina i Senada Hakalovića za ratni zločin protiv civilnog stanovništa na području općine Konjic. Mensura Memića optužnica tereti i za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika na području općine Konjic.

Prvostepena presuda Predragu Bastahu i Goranu Viškoviću

Sud BiH je donio prvostepenu presudu Predragu Bastahu i Goranu Viškoviću za zločin protiv čovječnosti počinjen na području općina Vlasenica.

Optužnica protiv Jevića i ostalih

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Duška Jevića, Medeljev Đukića i Gorana Markovića za krivično djelo genocida počinjenog na području Srebrenice.