Jezik / Language:
 

Sudovi: Okružni sud u Doboju

26 Juli 2016

Grbić: Trajno nesposoban za suđenje

Sudski vještaci zaključili su da Stojan Grbić, optužen za zločin u Tesliću, ne može učestvovati u sudskom postupku zbog narušenog psihičkog zdravlja.

6 Juli 2016

Ponovno suđenje Brestovcu počinje sredinom septembra

Ponovno suđenje Vojislavu Brestovcu za ratni zločin nad civilnim stanovništvom počet će 19. septembra pred Okružnim sudom u Doboju.

7 Juni 2016

Bolest ili umiranje optuženih za ratne zločine

U Sudu BiH trenutno je devet predmeta ratnih zločina koji su u fazi mirovanja“, dok je protiv deset optuženih obustavljeno suđenje za ratne zločine zbog njihove smrti.

30 Maj 2016

Smanjena kazna Branislavu Ninkoviću

Nakon obnovljenog suđenja Branislava Ninkovića Okružni sud u Doboju osudio na 15 mjeseci zatvora za zločin počinjen nad civilima.

19 Maj 2016

Počelo suđenje za silovanje u Derventi

Pred Okružnim sudom u Doboju počelo je suđenje Nenadu Vasiću za silovanje dvije žene u Derventi. Postupak će do kraja biti zatvoren za javnost.

27 April 2016

Novo vještačenje optuženog Grbića

Okružni sud Doboj ponovo će narediti vještačenje s ciljem utvrđivanja procesne sposobnosti optuženog Stojana Grbića, bivšeg pripadnika Civilne zaštite u Tesliću.

19 April 2016

Vasić negirao krivicu

Nenad Vasić izjasnio se pred Okružnim sudom u Doboju da nije kriv za silovanje dvije žene počinjeno u Derventi tokom 1993. godine.

9 Mart 2016

Odgođeno suđenje Ninkoviću

Zbog bolesti člana Sudskog vijeća odgođen je nastavak suđenja Branislavu Ninkoviću za zločine počinjene u Okružnom zatvoru u Doboju.

2 Mart 2016

Maltretiranje pritvorenika u Doboju

U nastavku suđenja Branislavu Ninkoviću za zločine počinjene u Okružnom zatvoru u Doboju, svjedok Vojin Lukić je ispričao da su naoružani pripadnici različitih formacija ulazili i maltretirali pritvorene osobe.

17 Februar 2016

Udarci u zatvoru

Na suđenju za zločine počinjene u Doboju, svjedok Fadil Ahmić je rekao da je 1992. godine čuo kako Branislav Ninković udara Jozu Matanovića u Okružnom zatvoru u Doboju.

29 Decembar 2015

Svjedoci Odbrane na obnovljenom suđenju

Pred Okružnim sudom u Doboju počelo je ponovljeno suđenje Branislavu Ninkoviću za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

10 Decembar 2015

Broćilu pet i po godina zatvora

Okružni sud u Doboju osudio je Marka Broćila na pet i po godina zatvora za ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen u Odžaku.

8 Decembar 2015

Suđenje Broćilu završeno za dvije sedmice

Okružno tužilaštvo u Doboju zatražilo je da Marko Broćilo bude osuđen za zločine počinjene na području Odžaka, dok je Odbrana zatražila oslobađajuću presudu.

4 Decembar 2015

Obnovljeno suđenje Ninkoviću počinje u decembru

Ponovljeno suđenje bivšem stražaru u Okružnom zatvoru u Doboju Branislavu Ninkoviću počet će 29. decembra pred Okružnim sudom u ovom gradu.

1 Decembar 2015

Optuženi negira da je vidio ubistvo

Svjedočeći u svoju korist, optuženi Marko Broćilo pred Okružnim sudom u Doboju negirao je da je 1992. godine ubio staricu Katu Matić.