Jezik / Language:
 

Sudovi: Okružni sud u Bijeljini

27 April 2016

Prijetnje i udarci optuženog Dauta Tihića

U Okružnom sudu u Bijeljini počelo je suđenje Dautu Tihiću za ratni zločin počinjen 1992. godine u Srebrenici.

20 April 2016

Dokumentacija nestala u poplavama

Na suđenju pred Okružnim sudom u Bijeljini, svjedok Odbrane govorio je o policijskoj dokumentaciji od 11. septambra 1992. godine, kada su odvedena dva civila iz Bijeljine za čije ubistvo Tužilaštvo tereti Dragana Čobića.

4 April 2016

Upravnik dozvoljavao maltretiranje zarobljenika

Svjedok Optužbe ispričao je pred Okružnim sudom u Bijeljini kako su zarobljenike logora u Batkoviću (opština Bijeljina) udarali i maltretirali pripadnici Vojske Republike Srpske (VRS).

23 Mart 2016

Svjedok tvrdi da je postojao dodatni izvještaj

Na suđenju Draganu Čobiću za zločin počinjen u Bijeljini, ponovo je saslušan svjedok Zoran Novaković, koji je govorio o policijskoj dokumentaciji iz ratnog perioda.

9 Mart 2016

Optuženi Savić nije došao na suđenje

Početak suđenja Grozdanu Saviću za zločine u Loparama, odgođeno je pred Okružnim sudom u Bijeljini zbog nedolaska optuženog.

1 Februar 2016

Povrede glave

U nastavku suđenja za zločin počinjen na području Bijeljine, vještak sudske medicine konstatovao je da je Faruk Bilalić nastradao od prostrelne rane na glavi.

1 Februar 2016

Bolestan optuženi Pajić

Pred Okružnim sudom u Bijeljini, nastavak suđenja za zločin počinjen u Batkoviću odgođen je zbog zdravstvenog stanja optuženog Đoke Pajića.

29 Januar 2016

Svjedok spominjao osvetu

Na suđenju Milomiru Vasiću za zločine počinjene u Bratuncu, svjedok Odbrane je pred Okružnim sudom u Bijeljini izjavio da mu je Sead Husić rekao kako će se na neki način osvetiti optuženom.

25 Januar 2016

Naknadno saznao za nestanak muškaraca

U nastavku suđenja za zločin počinjen u Bijeljini, nekadašnji komandir stanice milicije u ovom gradu izjavio je da je za hapšenje i nestanak dvojice civila bošnjačke nacionalnosti 1992. saznao nekoliko godina kasnije.

22 Januar 2016

Milovanović oslobođen optužbe

Okružni sud u Bijeljini oslobodio je Radosava Milovanovića optužbi da je počinio zločin na području Srebrenice.

15 Januar 2016

Ulaganje materijalnih dokaza

U Okružnom sudu u Bijeljini, Tužilaštvo je uložilo nekoliko materijalnih dokaza na suđenju Milomiru Vasiću za ratni zločin počinjen u Bratuncu.


28 Decembar 2015

Tri mjeseca udaran i sakrivan

Na suđenju za zločine počinjene u Bijeljini, svjedok Optužbe izjavio je da je tri mjeseca u logoru Batković bio fizički maltretiran i sakrivan od zvaničnih institucija.

24 Decembar 2015

Prekid postupka protiv Marjanovića

Nakon što je vještakinja zaključila da Predrag Marjanović nije zdravstveno sposoban da prati suđenje, Sudsko vijeće Okružnog suda u Bijeljini je do daljnjeg prekinulo postupak.

22 Decembar 2015

Presuda 15. januara za silovanje u Srebrenici

Nakon iznošenja završnih riječi, Okružni sud u Bijeljini je za 15. januar zakazao izricanje presude Radosavu Milovanoviću za ratni zločin počinjen u Srebrenici.

11 Decembar 2015

Nepomično tijelo ispred sale

Na suđenju Milomiru Vasiću pred Okružnim sudom u Bijeljini, svjedok Optužbe ispričao je da je ispred ulaza u salu bratunačke škole vidio kako, modar i prekriven krvlju, leži Ahmet Huseinović.