Jezik / Language:
 

Sudovi: Okružni sud u Banja Luci

20 Juli 2016

Prinudna pauza za slučajeve najtežeg kriminala

Zbog kašnjenja u imenovanju tužilaca, predmeti Specijalnog tužilaštva za borbu protiv organizovanog i privrednog kriminala u Republici Srpskoj odgođeni su na nekoliko mjeseci.

18 Maj 2016

Premlaćivanje i silovanje u Kulašima

Svjedok Okružnog tužilaštva u Banjaluci opisao je kako je krajem novembra 1992. godine pretučen u mjestu Kulaši kod Prnjavora, dok je njegova poznanica silovana.

18 Maj 2016

Tužilaštvo odustalo od optužbi protiv Ranka Ševarike

Okružno tužilaštvo u Banjaluci odustalo je od optužbi protiv Ranka Ševarike za ratni zločin počinjen na području opštine Kneževo.

13 Maj 2016

Odbrana zatražila izuzeće Vijeća

Zbog sumnje u pristrasnost, Odbrana Sabahudina Kajdića zatražila je izuzeće Sudskog vijeća Okružnog suda u Banjaluci.

11 Maj 2016

Saznanja o stradanju braće

Na suđenju Ranku i Radomiru Ševariki za zločine počinjene u Kneževu, svjedoci Okružnog tužilaštva u Banjaluci su kazali da su čuli priče da su optuženi krivi za ubistva ratnih zarobljenika.

27 April 2016

Čuli da su Ševarike svetile braću

Svjedoci Tužilaštva na suđenju braći Ranku i Radomiru Ševariki za zločin počinjen na području Kneževa izjavili su kako su čuli da su dva zarobljenika hrvatske nacionalnosti ubila braća Ševarika iz osvete.

18 April 2016

Suđenje za silovanje iza zatvorenih vrata

Pred Okružnim sudom u Banjaluci, svjedočenjem oštećene bez prisustva javnosti nastavljeno je suđenje četvorici optuženih za silovanje i zlostavljanje civila.

14 April 2016

Svjedok vidio optužene kako odvode Beširovića

Svjedok Hamid Kurtović izjavio je pred Okružnim sudom u Banjaluci kako je vidio da su optuženi Sabahudin Kajdić i Sreto Rokvić odveli Sefera Beširovića.

24 Mart 2016

Za ranjavanje civila dvije godine zatvora

Ratko Marinović osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na dvije godine zatvora zbog zločina protiv civilnog stanovništva na području Oštre Luke.

9 Mart 2016

Dobar odnos prema hrvatskom stanovništvu

Svjedoci Optužbe i Odbrane izjavili su da su čuli da je optuženi Ratko Marinović ranio, odnosno da nije ranio Milomira Antunovića na području Oštre Luke.

25 Februar 2016

Oštećeni širio propagandne priče

U nastavku suđenja Ratku Marinoviću za ratni zločin počinjen u mjestu Ovanjska kod Oštre Luke, svjedok je kazao da poznaje oštećenog, opisavši da je “bio dosta negativan i širio propagandu”.

24 Februar 2016

Antunović siguran da je Marinović pucao u njega

Svjedok Milomir Antunović izjavio je pred Okružnim sudom u Banjaluci da je u njega pucao optuženi Ratko Marinović.

1 Februar 2016

Odveden u Crnu dolinu

Na suđenju za zločin počinjen na području Prijedora pred Okružnim sudom u Banjaluci, svjedok Optužbe prisjetio se kako su vojnici vodili oštećenog Sefera Beširovića.

29 Decembar 2015

Suđenje Kajdiću i Rokviću počinje iznova

Suđenje Sabahudinu Kajdiću i Stevi Rokviću pred Okružnim sudom u Banjaluci počeće iznova zbog promjene člana Sudskog vijeća.

24 Novembar 2015

Optuženi odveli Beširovića

Svjedok Optužbe izjavio je pred Okružnim sudom u Banjaluci kako je vidio da optuženi Sabahudin Kajdić i Sreto Rokvić vode Sefera Beširovića prema Crnoj dolini kod prijedorskog sela Gornja Puharska.