Jezik / Language:
 

Sudovi: Kantonalni sud u Bihaću

31 August 2016

Lukić: Odbrana traži novo suđenje

Odbrana Milana Lukića zatražila je od Vrhovnog suda Federacije BiH (FBiH) ukidanje presude kojom je osuđen na devet godina zatvora zbog učešća u ubistvu i nečovječnom postupanju na području Ključa 1992. godine.
23 Juni 2016

Nova optužnica protiv Hamdije Lipovače

Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona (USK) podiglo je novu optužnicu protiv Hamdije Lipovače, nekadašnjeg premijera tog kantona.

18 Mart 2016

Beganoviću godina zatvora

Kantonalni sud u Bihaću osudio je Redžepa Beganovića na godinu zatvora za zločin počinjen na području Cazina i obavezao ga da oštećenoj isplati 50.000 KM.

16 Mart 2016

Potvrđena optužnica protiv Bogdana Šobota

Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je optužnicu protiv Bogdana Šobota za zločine počinjene sredinom 1992. godine u Sanici kod Ključa.

25 Februar 2016

Zatraženo ukidanje presude Slavku Stričeviću

Odbrana Slavka Stričevića zatražila je od Vrhovnog suda FBiH oslobađanje ili ukidanje prvostepene presude kojom je osuđen na deset godina zatvora za zločine u Bosanskom Petrovcu. Federalno tužilaštvo je predložilo da se prvostepena presuda potvrdi.

24 Februar 2016

Ćehiću četiri godine zatvora

Kantonalni sud u Bihaću osudio je Hasiba Ćehića na četiri godine zatvora zbog zločina počinjenih na području Cazina i Velike Kladuše.

22 Februar 2016

Završeno suđenje Hasibu Ćehiću

U završnoj riječi na suđenju Hasibu Ćehiću za zločine počinjene na području Cazina i Velike Kladuše, Kantonalno tužilaštvo u Bihaću zatražilo je osuđujuću presudu, a Odbrana oslobađanje od optužbi.

18 Februar 2016

Hušidiću dvije godine zatvora

Kantonalni sud u Bihaću osudio je na dvije godine zatvora Zlatka Hušidića za zločine nad ratnim zarobljenicima počinjene u Velikoj Kladuši.

16 Februar 2016

Bivši direktor “Unsko-sanskih šuma” negirao krivicu

Bivši direktor “Unsko-sanskih šuma” Đevad Muslimović pred Kantonalnim sudom u Bihaću negirao je krivicu za zloupotrebu položaja i organizovani kriminal.

15 Februar 2016

U četvrtak presuda Zlatku Hušidiću

Kantonalni sud u Bihaću izreći će u četvrtak, 18. februara, presudu bivšem pripadniku Narodne odbrane Autonomne pokrajine Zapadne Bosne (NOAPZB) Zlatku Hušidiću za zločine u Velikoj Kladuši počinjene 1995. godine.

12 Februar 2016

Svjedoci tvrde da optuženi nije tukao

Svjedoci na suđenju za zločin počinjen u Velikoj Kladuši rekli su da poznaju optuženog Zlatka Hušidića, ali da nisu čuli da je ikoga tukao.

8 Februar 2016

Miljeviću osam godina zatvora

Kantonalni sud u Bihaću proglasio je krivim Marinka Miljevića za zločin protiv civilnog stanovništva počinjen u Ključu i osudio ga na osam godina zatvora.

12 Januar 2016

Oslobođen Muhamed Anadolac

Nakon obnovljenog suđenja, Kantonalni sud u Bihaću oslobodio je Muhameda Anadolca optužbe za ratni zločin počinjen u Bihaću i Cazinu.

28 Decembar 2015

Safetu Kovačeviću godina zatvora

Nakon potpisivanja sporazuma o priznanju krivice, Kantonalni sud u Bihaću osudio je Safeta Kovačevića na godinu dana zatvora za maltretiranje ratnih zarobljenika 1995. godine.

14 Decembar 2015

Počelo suđenje Zlatku Hušidiću

Prvi svjedok Optužbe na suđenju Zlatku Hušidiću za zločine počinjene u Velikoj Kladuši kazao je da ga je optuženi maltretirao 1995. godine.