Jezik / Language:
 

Sudovi: Kantonalni sud u Tuzli

19 Juli 2016

Talović i Tursunović osuđeni za zločin u Živinicama

Kantonalni sud u Tuzli osudio je Enesa Tursunovića na dvije i po a Nijaza Talovića na dvije godine zatvora za zločin protiv civilnog stanovništva počinjen u septembru 1992. godine u Živinicama.

29 April 2016

Salkiću pet godina zatvora

Prvostepenom presudom Muradif Salkić je osuđen na pet godina zatvora za zločin počinjen u Tuzli u julu 1992. godine.

13 April 2016

Tukao ih izvjesni Kajtaz

Na suđenju za ratni zločin počinjen u Banovićima, svjedok Odbrane kazao je da je bio pretučen u logoru, ali da ga nije tukao ni maltretirao optuženi Fikret Mrkonjić.

12 April 2016

Završne riječi 26. aprila

U nastavku suđenja Muradifu Salkiću za zločin počinjen u Tuzli, okončan je dokazni postupak. Iznošenje završnih riječi zakazano je za 26. april.

12 Februar 2016

Ubistva u Jelovom Brdu

Svjedokinja Tužilaštva Tuzlanskog kantona ispričala je kako su pripadnici Vojske Republike Srpske (VRS) u junu 1992. upali u njihovo selo Jelovo Brdo (općina Kalesija) i pucali na muslimansko stanovništvo.

24 Decembar 2015

Počelo suđenje Miodragu Trifkoviću

Čitanjem optužnice i uvodnim riječima pred Kantonalnim sudom u Tuzli počelo je suđenje Miodragu Trifkoviću za zločin počinjen na području Kalesije u junu 1992. godine.
23 Decembar 2015

Teške patnje

Na suđenju za zločin počinjen u Tuzli, vještak je konstatovao kako je oštećeni pretrpio ozbiljne i teške psihičke patnje u zatvoru Kozlovac u junu 1992. godine.

21 Decembar 2015

Teške psihičke posljedice

Na suđenju pred Kantonalnim sudom u Tuzli za zločin počinjen u Živinicama, vještak neuropsihijatar je kazao da je oštećeni zadobio teške psihičke povrede koje su dovele do akutnog stresnog stanja.

5 Novembar 2015

Lakše povrede na glavi i leđima

U Kantonalnom sudu u Tuzli, vještak medicinske struke je ustvrdio da su oštećenom Milivoju Prodanoviću nanesene lakše povrede u predjelu glave i leđa.

30 Oktobar 2015

Oslobađanje civila iz pritvora u Kozlovcu

Na suđenju Muradifu Salkiću za zločin počinjen u Tuzli, nijedan od tri pozvana svjedoka Optužbe se nije pojavio u sudnici Kantonalnog suda u Tuzli.

23 Oktobar 2015

Meci pored glave

U Kantonalnom sudu u Tuzli na suđenju za zločin počinjen u Živinicama, svjedok je kazao da su ga optuženi Nijaz Talović i Enes Tursunović tukli i maltretirali.

16 Oktobar 2015

Svjedok čuo krike

U nastavku suđenja Nijazu Taloviću i Enesu Tursunoviću pred Kantonalnim sudom u Tuzli, svjedok Optužbe je rekao da je jedne noći u septembru 1992. godine čuo krike komšije.

16 Oktobar 2015

Odgođen početak suđenja za zločin u Kalesiji

Kantonalni sud u Tuzli odgodio je početak suđenja Miodragu Trifkoviću, optuženom za zločin počinjen u Kalesiji.

3 Septembar 2015

Spavao kod rođaka

Na suđenju za zločin počinjen u Tuzli, svjedok Tužilaštva je izjavio da je optuženi Muradif Salkić od 15. maja do 21. juna 1992. godine boravio u Gornjoj Tuzli jer je tu bio na ratištu, i da se nije vraćao kući u Tuzlu, gdje je u tom periodu živio.

1 Septembar 2015

Odgođen početak suđenja za zločin u Kalesiji

U Kantonalnom sudu u Tuzli odgođen je početak suđenja Miodragu Trifkoviću za zločin počinjen u Kalesiji.