Jezik / Language:
 

Sudovi: Kantonalni sud u Sarajevu

26 Oktobar 2015

Izmjena optužnice protiv Bogdanovića i Sladoje

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu izmijenilo je optužnicu kojom Gorana Sladoja i Slobodana Bogdanovića tereti za zločine počinjene na području Sarajeva.

19 Oktobar 2015

Čečo sposoban za suđenje

Vještaci su zaključili da je Ibrahim Čečo, optužen za zločine počinjene na području Sarajeva, sposoban pratiti suđenje, rečeno je pred Kantonalnim sudom u Sarajevu.

15 Oktobar 2015

Opasni radovi s eksplozivom

Na suđenju za zločine počinjene u sarajevskom naselju Grbavica, svjedok Kantonalnog tužilaštva kazao je da je bio u radnom vodu čiji je komandir bio optuženi Veljko Papić.

8 Oktobar 2015

Završen dokazni postupak Tužilaštva

Na suđenju za zločin počinjen na području općine Hadžići, vještak neuropsihijatar je kazao da kod oštećenog svjedoka nije registrovao simptome posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP).

1 Oktobar 2015

Najavljena izmjena optužnice

U Kantonalnom sudu u Sarajevu, na suđenju za zločin počinjen u Vracama najavljena je izmjena činjeničnog opisa optužnice.

14 Septembar 2015

Odgođeno suđenje Papiću

Pred Kantonalnim sudom u Sarajevu odgođeno je suđenje Veljku Papiću zbog obaveza njegovog advokata pred drugim sudom.

8 Septembar 2015

Tomašu odgođeno suđenje

Kantonalni sud u Sarajevu je zbog nedolaska vještaka odgodio suđenje Momiru Tomašu, optuženom za zločine počinjene nad civilima u Brezi (općina Hadžići).

7 Septembar 2015

Umanjena životna sposobnost oštećene

Na suđenju Milkanu Gojkoviću, optuženom za zločin počinjen u sarajevskom naselju Grbavica, tim vještaka je utvrdio da je životna sposobnost oštećene nakon silovanja umanjena za 50 posto.

4 Septembar 2015

Podignuta optužnica protiv Duška Dabetića

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu podiglo je optužnicu protiv Duška Dabetića za zločine počinjene na području sarajevskog naselja Grbavica.

3 Septembar 2015

Dokazi o ranjavanju optuženog

Pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, na suđenju Predragu Đuroviću za ratni zločin počinjen u sarajevskom naselju Vraca, uloženo je nekoliko materijalnih dokaza o bolesti optuženog tokom 1992. i 1993. godine.

15 Juli 2015

Ponovo ukinuta oslobađajuća presuda Bejtiću

Vrhovni sud Federacije BiH ponovo je ukinuo presudu Kantonalnog suda u Sarajevu kojom je Samir Bejtić oslobođen optužbi za zločine počinjene na lokalitetu Kazani kod Sarajeva.

1 Juli 2015

Ranjeni na Jevrejskom groblju

Svjedok Odbrane Gorana Sladoja, optuženog za zločin počinjen 1992. u Sarajevu, rekao je da optuženi nije bio prisutan prilikom stradanja Bešića.
30 Juni 2015

Zaštita oštećene

Suđenje Milkanu Gojkoviću, optuženom za zločin počinjen u sarajevskom naselju Grbavica, održano je bez prisustva javnosti pred Kantonalnim sudom u Sarajevu.

19 Juni 2015

Optuženi imao povredu ramena

Na suđenju za zločin počinjen u sarajevskom naselju Hrasno, svjedok Odbrane je kazao da je optuženi Mario Frimel u ljeto 1992. godine imao povredu na ramenu, zbog čega se nije mogao baviti nikakvim fizičkim radom ili bilo koga tući.

10 Juni 2015

Udarci u Brezi

Na suđenju za zločine počinjene u selu Breza (općina Hadžići) krajem novembra 1992. godine, svjedok Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu je ispričao kako je naknadno saznao da je osoba koja ga je nekoliko puta udarila bio Momir Tomaš.