Jezik / Language:
 

Sudovi: Kantonalni sud u Sarajevu

14 Decembar 2015

Vojna policija privodila civile

Na suđenju za zločin počinjen u sarajevskom naselju Hrasno, svjedok Odbrane je kazao da je optuženi Mario Frimel ranjen u junu 1992. godine i da nije bio prisutan u trenutku privođenja civila.

10 Decembar 2015

Svjedočenje zatvoreno za javnost

Na suđenju Dušku Dabetiću, svjedoci Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu dali su iskaz bez prisustva javnosti.

8 Decembar 2015

Nije vidjela zlostavljanja

Na suđenju za zločine počinjene u Sarajevu, svjedokinja Kantonalnog tužilaštva ispričala je kako je obavljala određene poslove u komandi na Grbavici, te da se optuženi Veljko Papić nije prema njoj “odnosio na negativan način”.

2 Decembar 2015

Odgođeno suđenje Čeči

Suđenje Ibrahimu Čeči, optuženom za zločine počinjene nad srpskim civilima u Sarajevu, odgođeno je zbog nedolaska branioca.

1 Decembar 2015

Ranjavanje Tomaša

Na suđenju pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, svjedok Odbrane Momira Tomaša, optuženog za zločine počinjene na području Hadžića, kazao je da je optuženi ranjen tokom napada na brdo Tinovo (općina Hadžići).

27 Novembar 2015

Šetanje Grbavicom bilo besmisleno

Svjedok Odbrane Milkana Gojkovića, optuženog za silovanje počinjeno u Sarajevu, izjavio je da optuženog nikad nije vidio na Jevrejskom groblju, kao ni ispred zgrade komande u Trebevićkoj ulici.

26 Novembar 2015

Bogdanović i Sladoje oslobođeni

Kantonalni sud u Sarajevu oslobodio je Slobodana Bogdanovića i Gorana Sladoja optužbi za zločine počinjene 1992. godine u sarajevskom naselju Grbavica.

23 Novembar 2015

U četvrtak presuda za zločine u Sarajevu

Nakon što su Tužilaštvo i Odbrane Slobodana Bogdanovića i Gorana Sladoja iznijeli završne riječi, Kantonalni sud u Sarajevu je izricanje presude zakazao za četvrtak, 26. novembar.
18 Novembar 2015

Odgođeno suđenje Frimelu

Suđenje Mariju Frimelu, optuženom za zločine počinjene u Sarajevu, odgođeno je zbog nedolaska advokata Midhata Koče.

18 Novembar 2015

Počelo suđenje Dušku Dabetiću

Čitanjem optužnice i uvodnim riječima Tužilaštva i Odbrane u Kantonalnom sudu u Sarajevu počelo je suđenje Dušku Dabetiću, optuženom za zločine počinjene u sarajevskom naselju Grbavica.

10 Novembar 2015

Kožni šešir, dva pištolja i čizme

Na suđenju za zločine počinjene u sarajevskom naselju Grbavica, svjedokinja Kantonalnog tužilaštva je izjavila da je optuženi Veljko Papić prijetio njenom suprugu, te da je naredio da ga pretuku.

4 Novembar 2015

Ranjavanje optuženog

Prvi svjedok Odbrane Momira Tomaša, optuženog za zločin počinjen na području Hadžića, ispričao je kako je bio ranjen s optuženim krajem novembra 1992. godine.

30 Oktobar 2015

Đuroviću devet i po godina za silovanje

Kantonalni sud u Sarajevu osudio je Predraga Đurovića na devet i po godina zatvora zbog silovanja počinjenog krajem 1992. u Sarajevu.

27 Oktobar 2015

Odgođeno suđenje Mariju Frimelu

Suđenje Mariju Frimelu, optuženom za zločin počinjen u Sarajevu, odgođeno je pred Kantonalnim sudom u Sarajevu zbog nedolaska svjedoka Odbrane.

27 Oktobar 2015

Presuda Predragu Đuroviću 30. oktobra

Nakon što su Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu i Odbrana Predraga Đurovića iznijeli završne riječi na suđenju za zločin počinjen u sarajevskom naselju Vraca, Kantonalni sud je izricanje presude zakazao za 30. oktobar.