Jezik / Language:
 

Sudovi: Kantonalni sud u Sarajevu

3 Februar 2016

Vidio pretučenog Blagovčanina

Na suđenju za zločine počinjene u Sarajevu, svjedok Odbrane se prisjetio kako je u vojnom štabu vidio pretučenog Mladena Blagovčanina.

1 Februar 2016

Suđenje Gojkoviću iza zatvorenih vrata

Suđenje Milkanu Gojkoviću, optuženom za zločine počinjene u Sarajevu, nastavljeno je pred Kantonalnim sudom u Sarajevu bez prisustva javnosti.

29 Januar 2016

Kopanje rovova na prvoj liniji

Na suđenju za zločine počinjene u Sarajevu, svjedok Kantonalnog tužilaštva ispričao je da je kao pripadnik radnog voda u ratu kopao rovove za potrebe srpske vojske.

29 Januar 2016

Suđenje Dabetiću iza zatvorenih vrata

Na suđenju Dušku Dabetiću, optuženom za zločine počinjene u sarajevskom naselju Grbavica, zaštićeni svjedok je dao iskaz bez prisustva javnosti.

28 Januar 2016

Ranjavanje optuženog krajem novembra 1992.

U nastavku suđenja pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, svjedoci Odbrane su kazali da poznaju optuženog Momira Tomaša, pojasnivši da je ranjen krajem novembra 1992. godine.

26 Januar 2016

Dva predmeta proslijeđena Kantonalnom sudu u Sarajevu

Sud BiH proslijedio je Kantonalnom sudu u Sarajevu dva predmeta za zločine počinjene u tom gradu, te na području Hadžića i Ilidže.

11 Januar 2016

Odgođeno suđenje zbog nedolaska optuženog

Suđenje za zločine počinjene u Sarajevu odgođeno je zbog nedolaska optuženog Marija Frimela.


11 Januar 2016

Svjedočenje optuženog zatvoreno za javnost

Svjedočenje optuženog Milkana Gojkovića pred Kantonalnim sudom u Sarajevu održano je bez prisustva javnosti.

4 Januar 2016

Suđenje održano bez prisustva javnosti

Na suđenju Dušku Dabetiću, optuženom za zločin počinjen u Sarajevu, svjedoci Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu dali su iskaz bez prisustva javnosti.

29 Decembar 2015

Sablasno jutro u Kovačićima

Na suđenju za zločine počinjene u Sarajevu, svjedokinja Kantonalnog tužilaštva iznijela je svoja saznanja o stradanju komšija u naselju Kovačići.

29 Decembar 2015

Odgođeno suđenje Bejtiću

Suđenje Samiru Bejtiću, optuženom za zločine počinjene na lokalitetu Kazani kod Sarajeva, odgođeno je pred Kantonalnim sudom u Sarajevu zbog nedolaska tužioca i branioca.

29 Decembar 2015

Odgođeno suđenje za zločin na Grbavici

Zbog nedolaska svjedoka, u Kantonalnom sudu u Sarajevu odgođeno je suđenje Dušku Dabetiću za zločin počinjen u sarajevskom naselju Grbavica.

23 Decembar 2015

Vještačenje poslije vještačenja

Nakon što je vještak iznio nalaz po kojem je Ibrahim Čečo sposoban za suđenje, Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu odlučilo je da zdravstveno stanje optuženog ponovo bude vještačeno.

16 Decembar 2015

Odgođeno suđenje Dabetiću

Kantonalni sud u Sarajevu je zbog nedolaska svjedoka Optužbe odgodio nastavak suđenja Dušku Dabetiću za zločine počinjene u tom gradu.

15 Decembar 2015

Gojković fin i kulturan momak

Svjedok Odbrane Milkana Gojkovića, optuženog za silovanje u sarajevskom naselju Grbavica, izjavio je da optuženog nikada nije vidio sa Veselinom Vlahovićem zvanim Batko.