Jezik / Language:
 

Sudovi: Kantonalni sud u Sarajevu

28 Mart 2016

Formalno obnovljeno suđenje Azeminu Sadikoviću

Suđenje Azeminu Sadikoviću za zločine počinjene nad civilima na području općine Hadžići formalno je obnovljeno pred Kantonalnim sudom u Sarajevu.
28 Mart 2016

Suđenje Dabetiću odgođeno zbog Uskrsa

Pred Kantonalnim sudom u Sarajevu odgođeno je suđenje Dušku Dabetiću, optuženom za zločin počinjen u sarajevskom naselju Grbavica, jer Odbrana nije pristupila zbog proslave Uskrsa.

25 Mart 2016

Na suđenje došao pod dejstvom alkohola

Suđenje Veljku Papiću za zločine počinjene na području Sarajeva odgođeno je pred Kantonalnim sudom u Sarajevu jer je optuženi došao u alkoholiziranom stanju.

22 Mart 2016

Polovinom aprila iznošenje završnih riječi

Na suđenju Momiru Tomašu za zločin počinjen u Hadžićima okončan je dokazni postupak, a iznošenje završnih riječi zakazano je za 19. april.

18 Mart 2016

Ulaganje dokaza bez prisustva javnosti

Ulaganje materijalnih dokaza Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu na suđenju Dušku Dabetiću, optuženom za zločin počinjen u sarajevskom naselju Grbavica, održano je bez prisustva javnosti.

17 Mart 2016

Suđenje za Kazane koštat će oko tri miliona maraka

Suđenje Samiru Bejtiću za ratni zločin počinjen na Kazanima kod Sarajeva, koje se četvrti put obnavlja i traje preko 12 godina, moglo bi koštati oko tri miliona konvertibilnih maraka, procjenjuje njegov branilac Fahrija Karkin.

9 Mart 2016

Svjedok dao izjavu pod prisilom

Na obnovljenom suđenju Samiru Bejtiću za zločine počinjene na Kazanima kod Sarajeva, svjedok Tužilaštva izjavio je da nije istinita izjava u vezi sa ubijenim civilom i da ju je dao pod prisilom.

2 Mart 2016

Tukao ga optuženi i druge osobe

Na suđenju Mariju Frimelu za zločine počinjene u Sarajevu, kao svjedok Odbrane saslušan je oštećeni Mladen Blagovčanin, koji je na unakrsna pitanja Optužbe odgovorio da je optuženi jedna od osoba koje su ga tukle u naselju Hrasno.

25 Februar 2016

Gojkoviću osam godina zatvora

Kantonalni sud u Sarajevu osudio je Milkana Gojkovića na osam godina zatvora za zločin počinjen u sarajevskom naselju Grbavica.

24 Februar 2016

Tomaš ranjen na dan zločina

Svjedočeći u svoju korist pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, optuženi Momir Tomaš je izjavio da je ranjen krajem novembra 1992. godine na borbenoj liniji Tinovo (općina Hadžići).

24 Februar 2016

Suđenje Dabetiću bez prisustva javnosti

Iznošenje nalaza i mišljenja vještaka medicinske struke na suđenju Dušku Dabetiću, optuženom za zločin počinjen u sarajevskom naselju Grbavica, održano je bez prisustva javnosti pred Kantonalnim sudom u Sarajevu.

23 Februar 2016

Izricanje presude Gojkoviću 25. februara

Kantonalni sud u Sarajevu izreći će 25. februara presudu Milkanu Gojkoviću, optuženom za zločin počinjen u sarajevskom naselju Grbavica.

19 Februar 2016

Tužilaštvo ponovo traži izuzeće sudije u slučaju “GRAS”

Tužilaštvo Kantona Sarajevo ponovo je, zbog sumnje u pristrasnost, zatražilo izuzeće predsjednika Sudskog vijeća u postupku protiv Ibrahima Jusufranića i Branislava Petrovića, bivših rukovodilaca GRAS-a.

11 Februar 2016

Ponovo počelo suđenje Erminu Čurtiću

Suđenje Erminu Čurtiću za zločine počinjene 1993. na području Vareša ponovo je počelo pred Kantonalnim sudom u Sarajevu.

11 Februar 2016

Po četvrti put počelo suđenje Samiru Bejtiću

Suđenje Samiru Bejtiću, optuženom za zločin protiv civilnog stanovništva i ubistva na lokalitetu Kazani kod Sarajeva 1992. i 1993. godine, počelo je po četvrti put pred Kantonalnim sudom u Sarajevu.