Jezik / Language:
 

Sudovi: Kantonalni sud u Sarajevu

5 Maj 2016

Zatraženo vještačenje Dragana Petkovića

Kantonalni sud u Sarajevu zatražio je vještačenje zdravstvenog stanja Dragana Petkovića, koji je optužen za zločine počinjene na području općine Centar, nakon što se optuženi nije pojavio na ročištu za izjašnjenje o krivnji.
4 Maj 2016

Odgođeno suđenje Samiru Bejtiću

Zbog nedolaska člana Sudskog vijeća odgođen je nastavak suđenja Samiru Bejtiću za zločin počinjen na Kazanima kod Sarajeva.

29 April 2016

Mariju Frimelu 14 mjeseci zatvora

Kantonalni sud u Sarajevu osudio je Marija Frimela na godinu i dva mjeseca zatvora za zločin počinjen nad civilima srpske nacionalnosti u sarajevskom naselju Hrasno.

27 April 2016

Azemin Sadiković ponovo oslobođen krivice

Kantonalni sud u Sarajevu ponovo je oslobodio Azemina Sadikovića optužbi za zločine počinjene nad civilima srpske nacionalnosti na području općine Hadžići 1992. godine.

27 April 2016

U petak presuda Mariju Frimelu

Kantonalni sud u Sarajevu izreći će 29. aprila presudu Mariju Frimelu, optuženom za zločin počinjen nad civilima srpske nacionalnosti u sarajevskom naselju Hrasno.

27 April 2016

Dabetić svjedočio iza zatvorenih vrata

Svjedočenje Duška Dabetića, optuženog za zločine počinjene u sarajevskom naselju Grbavica, održano je bez prisustva javnosti pred Kantonalnim sudom u Sarajevu.

22 April 2016

Momir Tomaš osuđen na godinu i četiri mjeseca zatvora

Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je Momira Tomaša krivim i osudio ga na godinu i četiri mjeseca zatvora zbog zločina počinjenog nad civilima 1992. na području Hadžića.

19 April 2016

Presuda Tomašu u petak

Na suđenju za zločine počinjene u Brezi (općina Hadžići) pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, iznoseći završnu riječ, Tužilaštvo je zatražilo osuđujuću, a Odbrana oslobađajuću presudu za optuženog Momira Tomaša.

19 April 2016

Čurtićev udarac u lice

Na obnovljenom suđenju Erminu Čurtiću za zločine počinjene 1993. na području Vareša, svjedokinja Tužilaštva se prisjetila kako ju je optuženi udario čizmom u lice.
14 April 2016

Otac ubijen na Grbavici

U nastavku suđenja za zločine počinjene u sarajevskom naselju Grbavica, svjedok Kantonalnog tužilaštva je izjavio da ima saznanja da je njegov otac ubijen po naredbi optuženog Veljka Papića.

13 April 2016

Počelo suđenje za zločine kod Sarajeva

Čitanjem optužnice i izlaganjem uvodne riječi Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu počelo je suđenje Mustafi Divjanu, Feridu Deliću i Aliji Gazibari, nekadašnjim pripadnicima Armije BiH (ABiH) optuženim za zločine počinjene u aprilu 1993. na području Ilidže kod Sarajeva.

11 April 2016

Odgođeno suđenje Čurtiću zbog nedolaska svjedoka

Suđenje Erminu Čurtiću, optuženom za zločine počinjene 1993. godine na području Vareša, odgođeno je pred Kantonalnim sudom u Sarajevu zbog nedolaska dva svjedoka.


6 April 2016

Civil predan u komandu na Bistriku

Na suđenju za zločin počinjen na Kazanima kod Sarajeva, svjedok Kantonalnog tužilaštva je kazao da je učestvovao u odvođenju jednog civila u komandu Desete brdske brigade Armije BiH (ABiH).

4 April 2016

Suđenje bez prisustva javnosti

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu izjasnilo se o prijedlogu dokaza Odbrane optuženog Duška Dabetića na ročištu zatvorenom za javnost.

28 Mart 2016

Vojna policija privodila civile

Svjedočeći u svoju korist pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, Mario Frimel je izjavio da odred “Ivan Krndelj” Armije BiH (ABiH), na čijem je bio čelu, nikada nije privodio civile niti je imao problema s njima.