Jezik / Language:
 

Sudovi: Kantonalni sud u Sarajevu

11 August 2016

Potvrđena optužnica za zločin u Vogošći

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Rajka Jankovića za zločine nad civilima na području Vogošće počinjene 1992. godine.


2 August 2016

Potvrđena optužnica za zločin u Vogošći

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Rajka Jankovića za zločine nad civilima na području Vogošće počinjene 1992. godine.

13 Juli 2016

Divjan i ostali: Ukop tijela logoraša iz “Silosa”

Na suđenju trojici optuženih za zločine počinjene u aprilu 1993. na području Ilidže kod Sarajeva, svjedok Optužbe ispričao je da je učestvovao u ukopu tri tijela, kako je čuo, logoraša iz “Silosa”.

8 Juli 2016

Papić: Čovjek s kaubojskim šeširom

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Sarajevu, svjedokinja Kantonalnog tužilaštva je izjavila da je od snahe i majke saznala da je optuženi Veljko Papić ubio njenog oca.

7 Juli 2016

Ubistvo u zemunici

U nastavku obnovljenog suđenja Samiru Bejtiću pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, svjedok Tužilaštva je ispričao kako je saznao da se u zemunici na Boguševcu desilo ubistvo dva vojnika.

27 Juni 2016

Erminu Čurtiću pet i po godina zatvora

Kantonalni sud u Sarajevu po treći put je proglasio krivim Ermina Čurtića za zločine počinjene na području Vareša, te ga osudio na pet i po godina zatvora.

22 Juni 2016

Potjernica za Draganom Petkovićem zbog nedolazaka na sud

Kantonalni sud u Sarajevu će donijeti naredbu za raspisivanje potjernice za Draganom Petkovićem, optuženim za zločin počinjen 1992. godine u sarajevskoj općini Centar, s obzirom da se više puta nije pojavio na ročištu za izjašnjenje o krivnji.

16 Juni 2016

Vučurević nije htio pucati na kolege u Sarajevu

U nastavku obnovljenog suđenja Samiru Bejtiću pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, svjedok Tužilaštva je kazao da je jedne prilike razgovarao sa ubijenim Zoranom Vučurevićem, za čiju sudbinu je saznao od drugih osoba.

15 Juni 2016

Izveden iz rova i ubijen

Svjedok Tužilaštva BiH izjavio je pred Kantonalnim sudom u Sarajevu da je u aprilu 1993. na kamionu ispred Policijske stanice u Butmiru kod Sarajeva, vidio tri mrtva tijela za koje je kasnije čuo da su ubijeni zbog odmazde.

3 Juni 2016

Sudska policija nije pronašla Dragana Petkovića

Nakon vještačenja zdravstvenog stanja, utvrđeno je da je Dragan Petković, koji je optužen za zločin počinjen u sarajevskoj općini Centar, sposoban da prati suđenje. Nakon poziva da se izjasni o krivici, sudska policija ga nije mogla pronaći na poslovnoj a ni na adresi prebivališta.

23 Maj 2016

Pet ili šest optužnica za skoro dvije godine

Mali broj uposlenih tužilaca i obezbjeđenje prisustva svjedoka, ali i optuženih za ratne zločine, problemi su s kojima se suočavaju Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu i Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu.

12 Maj 2016

Tortura u Policijskoj upravi Stari Grad

Na obnovljenom suđenju za zločin počinjen na Kazanima kod Sarajeva, svjedoci Kantonalnog tužilaštva su kazali da ne poznaju Zorana Vučurevića, za čiju smrt se tereti Samir Bejtić.
11 Maj 2016

Ranjen na radovima u Ljubljanskoj ulici

U nastavku suđenja Veljku Papiću za ratni zločin počinjen u Sarajevu, svjedok Optužbe je izjavio da je bio ranjen na prinudnim radovima.
11 Maj 2016

Leševi na kamionu

Prvi svjedok Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu kazao je da je u aprilu 1993. godine na kamionu u sarajevskom naselju Butmir vidio tri leša.

10 Maj 2016

Završen dokazni postupak za zločine u Varešu

U Kantonalnom sudu u Sarajevu završen je dokazni postupak na obnovljenom suđenju Erminu Čurtiću za zločin počinjen na području općine Vareš. Iznošenje završnih riječi zakazano je za 27. juni.