Jezik / Language:
 

Sudovi: Kantonalni sud u Sarajevu

Lokalno pravosuđe pod lupom

Epizoda: 24

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Bihaću, Brčkom, Doboju, Tuzli, Mostaru  i Sarajevu. U rubrici Fokus saznajte o prvoj prepreci na putu implementacije državne Startegije tranzicijske pravde.

Lokalno pravosuđe pod lupom

Epizoda: 23

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Doboju, Bihaću, Tuzli, Mostaru i Sarajevu. U rubrici Fokus vam donosimo plan o podizanju tri nove optužnice u Zenici do kraja godine.

Lokalno pravosuđe pod lupom

Epizoda 22

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Tuzli, Bihaću, i Sarajevu. U rubrici Fokus poslušajte reportažu o godišnjici masakra na sarajevskoj tržnici Markale.

Lokalno pravosuđe pod lupom

Epizoda 21

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Banja Luci, Doboju, Sarajevu, Brčkom, i Bihaću. U rubrici Fokusu objavljujemo vijest o prvoj presudi u korist porodica civilnih žrtava rata pred Općinskim sudom u Sarajevu.

Lokalno pravosuđe pod lupom

Epizoda: 19

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Bihaću, Trebinju, Zenici, Brčkom, Banja Luci, Tuzli i Sarajevu. U rubrici Fokus objavljujemo reportažu o posjeti parlamenarnih delagacija Kazneno-popravnom zavodu u Zenici.

Lokalno pravosuđe pod lupom

Epizoda 17

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Mostaru, Brčko Distriktu, Bihaću, Banja Luci, Tuzli i Sarajevu. U Fokusu objavljujemo priču o učinkovitosti Kantonalnog suda u Bihaću.

Lokalno pravosuđe pod lupom

Epizoda: 14

U ovom izdanju objavljujemo izvještaje sa suđenja pred kantonalnim i okružnim sudovima u Sarajevu, Livnu, Tuzli, Bihaću, Brčkom, i Mostaru. U fokusu donosimo priču o hapšenju Monike Karan-Ilić i reakcijama nekadašnjih zatočenika logora Luke u Brčkom.

Lokalno pravosuđe pod lupom

Epizoda 8

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Bihaću, Sarajevu, Tuzli, Brčko Distriktu, i Banja Luci. U rubrici Fokus saznajte o pripremi za procesuiranje zločina u Doboju, Derventi, Tesliću, Bosanskom Brodu, Bosanskom Šamcu, Odžaku, Orašju, i Modriči.

Lokalno pravosuđe pod lupom

Epizoda 6

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Sarajevu, Banja Luci, Bihaću, Tuzli i Doboju. U rubrici Fokus objavljujemo priču o neistraženom ratnom zločinu koji se desio u selu Šušanj.

Lokalno pravosuđe pod lupom

Epizoda 5

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Bihaću, Tuzli, Banja Luci, Brčkom, Mostaru i Sarajevu. U rubrici Fokus vam donosimo priče o nestalima u Trebinju, te o neprocesuiranju zločina počinjenog tokom rata u Miljkovcima, opštini Doboj.

Lokalno pravosuđe pod lupom

Epizoda 3

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Banja Luci, Sarajevu, Brčko distriktu, Tuzli, i Bihaću. U rubrici Fokus objavljujemo priču o zločinu počinjenom u Ljutočkoj dolini u općini Bihać.

Lokalno pravosuđe pod lupom

Epizoda 2

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Sarajevu, i Banja Luci. U rubrici Fokus objavljujemo priču o neistraženim zločinima u Doboju i Brčko distriktu.

Lokalno pravosuđe pod lupom

Epizoda 1

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Banja Luci, Sarajevu, Tuzli, i Bihaću.

Radio Justice nedjeljni magazin

Episoda 23

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Predrag Batah, Radoje Lalović, Gojko Kličković, i Duško Jević. U rubrici Fokus objavljujemo temu o procesuiranju predmeta ratnih zločina pred entitetskim sudovima u BiH.

Radio Justice dnevni izveštaj: Sarajevo: Godinu dana bez optužnica za ratne zločine

Sarajevo: Godinu dana bez optužnica za ratne zločine

Sarajevski kanton je područje na kojem je Tužilaštvo pokrenulo najviše istraga a Sud izrekao najviše presuda u cijeloj državi. Ipak, rad pravosudnih institucija koje se bave ovim problemom još od 1992. godine ispunjen je brojnim poteškoćama.