Jezik / Language:
 

Sudovi: Kantonalni sud u Sarajevu

Radio Justice dnevni izvještaj: Đuroviću devet i po godina za silovanje

Đuroviću devet i po godina za silovanje

Kantonalni sud u Sarajevu osudio je Predraga Đurovića na devet i po godina zatvora zbog silovanja u Sarajevu krajem 1992. godine.

Radio Justice dnevni izvještaj: Oslobođen Azemin Sadiković

Oslobođen Azemin Sadiković

Kantonalni sud u Sarajevu oslobodio je Azemina Sadikovića optužbi za ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen u selu Kasatići (općina Hadžići), zbog nedostatka dokaza.


Radio Justice - Lokalno pravosuđe pod lupom: Epizoda 48

Premlaćivanje u privatnom zatvoru

Dobrodošli u još jedno izdanje mjesečnog radio magazina "Lokalno pravosuđe pod lupom ", u kojem prenosimo izvještaje sa suđenja za ratne zločine pred  lokalnim sudovima u BiH održanih tokom decembar 2014.godine.

Lokalno pravosuđe pod lupom: Episoda 42

Otvoren Muzej logoraša u Brčkom

Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom maja 2014.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.

Radio Justice dnevni izvještaj: Počelo suđenje Malinoviću

Počelo suđenje Malinoviću

 Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi pred Kantonalnim sudom u Sarajevu počelo je suđenje Radovanu Malinoviću, optuženom za zločin počinjen u Hadžićima.

Lokalno pravosudje pod lupom: Episoda 39

Tužilaštvo koje dobija pohvale ali ne i podršku

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BIH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom februara 2014.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.

Lokalno pravosudje pod lupom: Episoda 37

Porodice nestalih iz Brčkog traže ubrzanje identifikacija

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BIH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom decembra 2013.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.

Radio Justice nedjeljni magazin: Epizoda 211

Otac ubijen u živom štitu

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Aleksandar Cvetković, Branko Vlačo i Vehid Subotić.

U rubrici Fokus govorimo o tome kako osuđenicima za najteža krivična djela, koja uključuju i ratne zločine, zakon dozvoljava da nakon izdržane zatvorske kazne budu u potpunosti neosuđivane osobe.

Lokalno pravosudje pod lupom: Episoda 36

Pronađena nova masovna grobnica u Rogatici

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja pred sudovima u Sarajevu, Mostaru, Bijeljini, Bijeljini, Bihaću, Zenici i Doboju. U Fokusu prenosimo vijest o pronalasku nove masovne grobnice na području Rogatice.

Lokalno pravosudje pod lupom: Episoda 35

Izgradnja mira u Bivšem logoru

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja pred sudovima u Sarajevu, Mostaru, Bijeljini, Tuzli, Bihaću, Zenici i Brčko Distriktu. U Fokusu govorimo o projektu "Sedmica izgradnje mira" u Brčko Distriktu.


Lokalno pravosuđe pod lupom: Epizoda 32

Epizoda 32

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Bihaću, Bijeljini, Sarajevu, Zenici i Mostaru. U rubrici Fokus saznajte više o problemu procesuiranja predmeta ratnih zločina s kojim se susreće Kantonalno tužilaštvo u Goraždu zbog nedostatka sudija.

Lokalno pravosuđe pod lupom

Godinu i po za zlostavljanje zarobljenika

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Doboju, Brčkom, Tuzli, Zenici, Sarajevu, Banja Luci, Bijeljini, Bihaću i Mostaru. U rubrici Fokus objavljujemo priču o Anđelki Arnautalić koja štrajkuje glađu jer su ubice njenog sina na slobodi.

Lokalno pravosuđe pod lupom

Humaniziranje položaja svjedoka

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Zenici, Bihaću, Sarajevu, Tuzli, Doboju, Bijeljini, i Banja Luci. U rubrici Fokusu istražujemo položaj svjedoka u Travniku.

Lokalno pravosuđe pod lupom

Povrede nanesene palicom

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Doboju, Banja Luci, Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Goraždu, Tuzli, Zenici, i Bihaću.

Lokalno pravosuđe pod lupom

Epizoda 25

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčko Distriktu, Mostaru, Bihaću, Doboju, i Sarajevu. U rubrici fokus saznajte više o nastojanjima žrtava torture da ostvare svoja prava u BiH.