Jezik / Language:
 

Sudovi: Kantonalni sud u Livnu

4 Mart 2016

Predmet protiv Sekule Babića prebačen u Livno

Državni sud prebacio je postupak protiv Sekule Babića, optuženog za zločine počinjene u Glamoču, na daljnje procesuiranje Kantonalnom sudu u Livnu.

1 Oktobar 2015

Veća kazna ili odbijanje optužbe

Tužilaštvo je zatražilo od Vrhovnog suda Federacije BiH da poveća kaznu Iliji Paviću, koji je osuđen na tri godine zatvora za zločin počinjen u Livnu, a Odbrana je zatražila oslobađajuću presudu.

4 Decembar 2014

Žalbe na presudu Iliji Paviću

Tužilaštvo je zatražilo od Vrhovnog suda FBiH da poveća kaznu Iliji Paviću, koji je osuđen na tri godine zatvora za zločin počinjen u Livnu, a Odbrana je zatražila oslobađajuću presudu.

17 Decembar 2013

Čičak se dobrovoljno predao

Ivo Čičak “Pendekov”, osumnjičeni za ratni zločin počinjen na području općine Tomislavgrad, predao se Kantonalnom sudu u Livnu. Čičak se dobrovoljno predao nakon što je za njim raspisana međunarodna potjernica.

5 Decembar 2013

Paviću tri godine zatvora

Županijski sud u Livnu osudio je Iliju Pavića, nekadašnjeg pripadnika Vojne policije Hrvatskog vijeća obrane (HVO), na tri godine zatvora za zločine nad civilima u Livnu počinjene 1992. godine.

20 Novembar 2013

U policijskoj kontroli

U nastavku suđenja Iliji Paviću za zločin počinjen u Livnu, svjedok Zdenko Andabak je izjavio kako je saznao da je optuženi bio u policijskoj kontroli kada je ubijen Milorad Crnčević.

24 Oktobar 2013

Počelo suđenje Iliji Paviću

Pred Kantonalim sudom u Livnu počelo je suđenje Iliji Paviću, optuženom za zločin u Livnu počinjen u kolovozu 1992. godine.

10 Septembar 2013

Početak suđenja Paviću 24. oktobra

Početak suđenja Iliji Paviću, optuženom za ratni zločin počinjen u Livnu, zakazan je za 24. oktobar, saopćeno je na statusnoj konferenciji koja je održana u Kantonalnom sudu u tom gradu.

9 Septembar 2013

Potjernica za Ivom Čičkom

Kantonalni sud u Livnu odredio je jednomjesečni pritvor Ivi Čičku zvanom Pendekov zbog postojanja sumnje da je počinio ratni zločin protiv ratnih zarobljenika. Međutim, Čičak nije dostupan organima gonjenja, pa će Tužilaštvo u Livnu zatražiti raspisivanje međunarodne potjernice.

13 Maj 2013

U Livnu uređuju prostoriju za zaštićene svjedoke

Kantonalni sud u Livnu će tijekom svibnja i lipnja 2013. godine prestati s procesuiranjem krivičnih predmeta zbog uređenja prostorija za zaštićene svjedoke i dvorane za suđenje, gdje bi se trebali procesuirati i predmeti ratnih zločina.

6 Maj 2013

Potvrđena optužnica protiv Ilije Pavića

Kantonalni sud u Livnu potvrdio je optužnicu protiv Ilije Pavića za ratni zločin počinjen u Livnu.

2 August 2011

Lokalno pravosuđe – Trivunović: Ukinuta prvostepena presuda

Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo je prvostepenu presudu Kantonalnog suda u Livnu kojom je Ranko Trivunović nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora, te predmet vratio na ponovno suđenje.
11 April 2011

Lokalno pravosuđe – Žulj: Potvrđena oslobađajuća presuda

Vrhovni sud FBiH potvrdio je presudu kojom je Stipo Žulj oslobođen optužbi za ratni zločin počinjen na području Kupresa.

21 Januar 2010

Nada i sumnja u procesuiranje ratnih zločina

Pravosudne institucije u Livanjskom kantonu najavljuju promjene koje bi trebale ubrzati proces suočavanja s prošlošću, ali predstavnici žrtava sumnjaju u zadovoljenje pravde.
23 Oktobar 2009

Stipe Žulj: Izolovani slučaj nasilja

Sud BiH uvažio prijedloge Tužilaštva BiH i Odbrane za upućivanje predmeta Stipe Žulj na daljnje procesuiranje pred Kantonalnim sudom u Livnu.