Jezik / Language:
 

Predmet: Terzić Albina

26 Septembar 2013

Albini Terzić smanjena kazna

Apelaciono vijeće Suda BiH smanjilo je kaznu Albini Terzić sa pet na tri godine zatvora za ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen u Odžaku.

5 Juli 2013

Iznesene žalbe na presudu Albini Terzić

Nezadovoljni prvostepenom presudom Suda BiH kojom je Albina Terzić osuđena na pet godina zatvora, Tužilaštvo BiH i Odbrana iznijeli su žalbe pred Apelacionim vijećem.

8 Januar 2013

Terzić: Tužilaštvo BiH nezadovoljno kaznom

Nezadovoljno visinom kazne, Tužilaštvo BiH uložilo je žalbu na nepravomoćnu presudu kojom je Albina Terzić osuđena na pet godina zatvora zbog zločina počinjenih u Odžaku.
19 Oktobar 2012

Terzić: Pet godina za zločine u Odžaku

Sud BiH osudio je Albinu Terzić na pet godina zatvora zbog zločina nad srpskim civilima u Odžaku počinjenih 1992. godine.
25 April 2012

Terzić: Smijeh pri obilasku zatočenika

U nastavku suđenja Albini Terzić zvanoj Nina, svjedok Tužilaštva BiH ispričao je da je optužena bila sa psom kada su drugi vojnici pretukli jednog starca u fabrici “Strolit” u Odžaku.
28 Februar 2012

Terzić: Zločini u školi u Odžaku

U nastavku suđenja Albini Terzić zvanoj Nina, Tužilaštvo BiH je prikazalo video snimak na kojem bivši zatvorenici iz osnovne škole u Odžaku govore o zločinima u ovom objektu.
14 Decembar 2011

Terzić: Pjevanje do iznemoglosti

Svjedoci Državnog tužilaštva BiH kazali su da je optužena Albina Terzić zvana Nina u osnovnoj školi u Odžaku 1992. godine huškala psa na ratne zarobljenike.
8 Decembar 2011

Albina Terzić: Nagrada za silovanje

Svjedok Tužilaštva BiH govorio je o seksualnim prijetnjama i zlostavljanjima u kojima je učestvovala optužena Albina Terzić, a koja je vidio ili je za njih čuo dok je bio zatočen u logoru u Odžaku.
16 Septembar 2011

Terzić: Početak suđenja u oktobru

Suđenje Albini Terzić, optuženoj za zločine nad civilima u Odžaku 1992., počet će 4. oktobra ove godine, dogovoreno je na statusnoj konferenciji pred Sudom BiH.
6 Maj 2011

Terzić: Potvrđena optužnica za zločine u Odžaku

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Albine Terzić za zločine počinjene nad civilnim stanovništvom u Odžaku.
29 April 2011

Optužnica protiv Albine Terzić

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Albine Terzić za zločin nad civilnim stanovništvom počinjen u Odžaku.