Jezik / Language:
 

Predmet: Sarić Goran

11 Juli 2016

Sarić: Uloženi Butlerovi izvještaji

U nastavku suđenja Goranu Sariću za genocid počinjen u Srebrenici, Tužilaštvo BiH je uložilo set materijalnih dokaza.


13 Juni 2016

Goran Sarić na “čelu” specijalne policije

Na suđenju za genocid u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH je odgovarajući na unaksno pitanje Odbrane potvrdio je da je na suđenju u Haškom tribunalu kazao da je Goran Sarić bio na čelu Specijalne policije.

17 Maj 2016

Kolona Srebreničana bila legitimni vojni cilj

Na suđenju za genocid u Srebrenici, vještak vojne struke Tužilaštva BiH kazao je da je kolona muškaraca bošnjačke nacionalnosti koja se kretala prema Tuzli bila legitimni vojni cilj Vojske Republike Srpske (VRS).


18 April 2016

Razdvajanja muškaraca od porodica u Potočarima

U nastavku dva suđenja za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH je izjavio da je u Potočarima u julu 1995. godine vidio razdvajanja muškaraca od njihovih porodica, ali da nije vidio nikakve akte nasilja.

4 April 2016

Suđenje Sariću nastavljeno nakon pet mjeseci

Nakon gotovo pet mjeseci pauze, suđenje Goranu Sariću, optuženom za genocid počinjen u Srebrenici, formalno je počelo iznova pred Sudom BiH.

18 Januar 2016

Suđenje Sariću još na čekanju

Na statusnoj konferenciji u postupku protiv Gorana Sarića, optuženog za genocid počinjen u Srebrenici, Tužilaštvo BiH je navelo da bi za pola mjeseca moglo znati koji su svjedoci, strani državljani kojima je skinut imunitet UN-a, pristali da svjedoče u ovom predmetu.

9 Novembar 2015

Stupar nije vidio Sarića

Miloš Stupar, svjedok na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, izjavio je da optuženog Gorana Sarića nije vidio 13. jula, te nakon 15. jula 1995. godine u Bratuncu i Zvorniku, niti je s njim bilo kako komunicirao.

19 Oktobar 2015

Uloženi materijalni dokazi Optužbe

Na suđenju Goranu Sariću, optuženom za genocid u Srebrenici, Državno tužilaštvo je uložilo preko 100 materijalnih dokaza.
28 Septembar 2015

Ubijanje zarobljenih Srebreničana

Na suđenju Goranu Sariću, optuženom za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH je kazao da je vidio ubistvo dva muškarca bošnjačke nacionalnosti na putu Konjević Polje – Bratunac.

7 Septembar 2015

Odgođeno suđenje Sariću

Suđenje Goranu Sariću, optuženom za genocid počinjen u Srebrenici, odgođeno je jer nisu ispunjene “određene pravne pretpostavke”.

31 August 2015

Bez saznanja o Sarićevom boravku u Bratuncu

Na suđenju Goranu Sariću, optuženom za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH Mendeljev Đurić je kazao da nema saznanja da je optuženi bio u Bratuncu tokom njegovog boravka u julu 1995. godine.

24 August 2015

Odgođeno saslušanje Mendeljeva Đurića

Saslušanje Mendeljeva Đurića, koji je trebao svjedočiti na suđenju Goranu Sariću, optuženom za genocid u Srebrenici, odgođeno je za sedam dana.
13 Juli 2015

Vijeće prihvatilo iskaze preminulih svjedoka

Na suđenju Goranu Sariću, optuženom za genocid počinjen u Srebrenici, Tužilaštvo BiH je uložilo transkripte svjedočenja Ćamile Omanović i Miroslava Deronjića date pred Haškim tribunalom.

6 Juli 2015

Identifikovano 1.305 osoba povezanih sa Kravicom

Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, vještak sudske medicine je kazao da je do 30. marta ove godine identifikovano 1.305 osoba koje su povezane sa Zemljoradničkom zadrugom Kravica (općina Bratunac).

8 Juni 2015

Zatrpavanje leševa

Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, Državno tužilaštvo je pročitalo iskaz preminulog svjedoka o zatrpavanju leševa i kopanju jama na putu od Konjević Polja prema Zvorniku.