Jezik / Language:
 

Predmet: Lalović i Škiljević

12 Juli 2011

Lalović i Škiljević: Oslobođeni optužbe

Apelaciono odjeljenje Suda BiH oslobodilo je Radoja Lalovića i Soniboja Škiljevića optužbe za zločin protiv čovječnosti počinjen u Kazneno-popravnom domu (KPD) “Butmir” kraj Sarajeva.
6 Juni 2011

Lalović i Škiljević: Izmijenjena optužnica

Tužilaštvo BiH podnijelo je Apelacionom vijeću Suda BiH izmijenjenu optužnicu protiv Radoja Lalovića i Soniboja Škiljevića, optuženih za ratni zločin počinjen u “Kuli” u Istočnom Sarajevu.
23 Maj 2011

Lalović i Škiljević: Savjesni ljudi

Na obnovljenom suđenju Radoju Laloviću i Soniboju Škiljeviću, optuženima za zločin počinjen u “Kuli” u Istočnom Sarajevu, Momčilo Mandić, svjedok Odbrane, kazao je kako su optuženi od maja 1992. godine radili s njim na formiranju kazneno-popravnih domova (KPD) u tadašnjoj Srpskoj Republici BiH.
20 Maj 2010

Lalović i Škiljević: Potpuno negiranje optužnice

Odbrana Radoja Lalovića, optuženog za zločine u Kazneno-popravnom domu “Butmir” na Kuli kod Sarajeva, u završnoj riječi je zatražila od Sudskog vijeća oslobađajuću presudu.
29 April 2010

Lalović i Škiljević: Završne riječi Tužilaštva

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine smatra da je dokazalo da su Radoje Lalović i Soniboj Škiljević počinili zločin protiv čovječnosti, te je od Sudskog vijeća zatražilo da ih proglasi krivima.
26 Mart 2010

Lalović i Škiljević: Sveska koja nedostaje

Svjedočeći u svoju korist, Soniboj Škiljević je rekao da je u maju 1992. vidio kako kamion “hladnjača” izlazi iz kruga Kazneno-popravnog doma (KPD) “Butmir”, ali je tek poslije 2000. godine saznao da su se u njemu nalazile osobe iz Kasindolske ulice.
18 Mart 2010

Lalović i Škiljević: Logori svakakve vrste

Milan Trbojević, bivši zamjenik predsjednika Vlade Republike Srpske, rekao je da se sjeća Uputstva o postupanju sa ratnim zarobljenicima iz juna 1992. godine, ali nije mogao reći koliko se ono poštovalo.
4 Mart 2010

Lalović i Škiljević: Uslovi na Kuli “kao prije rata”

Goran Nešković, bivši pomoćnik ministra pravde Republike Srpske, kazao je da su ratni zarobljenici u Kazneno-popravnom domu Kula bili isključivo u nadležnosti vojske i policije.
3 Mart 2010

Lalović i Škiljević: Dobrovoljni odlasci na rad

Dragan Prizmić, svjedok Odbrane Soniboja Škiljevića, kazao je da je tokom boravka u Kazneno-popravnom domu Kula dobrovoljno odlazio na radove.
26 Februar 2010

Lalović i Škiljević: Razmjena za bure nafte

Bruno Mrnjavac, bivši zatvorenik iz Kule, kao svjedok Odbrane Soniboja Škiljevića ispričao je kako je na zahtjev drugooptuženog razmijenjen za bure nafte u augustu 1994. godine.
24 Februar 2010

Lalović i Škiljević: Ranjeni zatvorenici

Svjedok Odbrane Soniboja Škiljevića je rekao da su zatvorenici iz Kazneno-popravnog doma (KPD) Kula pomagali pri radovima na dalekovodu Foča – Sarajevo, te da je prisustvovao ranjavanju petorice zatvorenika u novembru 1993. godine.
28 Januar 2010

Lalović i Škiljević: U Kuli nije bilo maltretiranja

U nastavku svjedočenja optuženi Radoje Lalović je kazao da nije znao gdje su obavljali radove zatvorenici koje je odvodila vojska iz Kazneno-popravnog doma Kula.
27 Januar 2010

Lalović i Škiljević: Dijetalna hrana u Kuli

Svjedočeći u svoju korist, Radoje Lalović je kazao da je Kazneno-popravni dom (KPD) Kula preuzeo u augustu 1992. godine, te da su im zatvorenici nesrpske nacionalnosti predati kao “ratni zarobljenici”.
17 Decembar 2009

Lalović i Škiljević: Stimulacija za rad

Milimir Gutić, zajednički svjedok Odbranâ optuženih za zločin u Kuli, rekao je da su pritvorenici nesrpske nacionalnosti radili na poljoprivrednom dobru Ekonomija, te da su hranu koja je tu proizvedena jeli svi u Kazneno-popravnom domu.

6 Novembar 2009

Lalović i Škiljević: Hladnjača za zatvorenike

Pet svjedoka Odbranâ govorilo o dešavanjima na Kuli, gdje su bile zatvorene osobe nesrpske nacionalnosti.