Jezik / Language:
 

Predmet: Đukić Novak

27 Mart 2014

Ponovo odgođeno ročište za Đukića

Ročište na kojem je trebalo da budu iznesene žalbe nakon ukidanja presude Novaku Đukiću za zločine počinjene u Tuzli ponovo je odgođeno.

21 Februar 2014

Tomić napustio odbranu Đukića zbog “pravnog nasilja”

Odbrana Novaka Đukića, koji je pušten sa izdržavanja zatvorske kazne zbog pogrešne primjene zakona, zatražila je izuzeće Sudskog vijeća i predsjednice Suda BiH, zbog čega je odgođeno iznošenje žalbi.

14 Februar 2014

Novak Đukić pušten iz zatvora

Nekadašnji komandant Taktičke grupe Ozren Vojske Republike Srpske (VRS) Novak Đukić pušten ja na slobodu nakon što je Ustavni sud BiH ukinuo presudu kojom je osuđen na 25 godina zatvora za granatiranje Tuzle.

24 Januar 2014

Đukić će biti pušten na slobodu

Ustavni sud BiH je, zbog pogrešne primjene zakona, usvojio apelaciju Novaka Đukića, koji je osuđen na 25 godina zbog zločina počinjenog na tuzlanskoj Kapiji.

28 Februar 2013

Kritika rada državnog pravosuđa

Mirnim protestom pred zgradama državnih pravosudnih institucija, porodice poginulih i žrtve rata srpske nacionalnosti izrazile su nezadovoljstvo radom Suda i Tužilaštva BiH.
11 Januar 2011

Lokalno pravosuđe: Moralni čin

Oko 400 Tuzlaka podnijelo je tužbe Pravobranilaštvu Republike Srpske tražeći naplatu nematerijalne štete zbog boli koja im je nanijeta granatiranjem 25. maja 1995. godine.
30 Decembar 2010

Više od 300 godina zatvora

Odjel za ratne zločine Suda BiH je u šestoj godini rada osudio 15 osoba na ukupno 156 godina zatvora, a oslobodio sedam, dok u Državnom tužilaštvu tvrde da vode istragu protiv još 1.000 osumnjičenih za ratne zločine.
6 April 2010

Đukić: Istina kao put do pomirenja

Pred Apelacionim vijećem Suda BiH, Državno tužilaštvo i Odbrana su iznijeli žalbe na prvostepenu presudu kojom je Novak Đukić osuđen na 25 godina dugotrajnog zatvora zbog granatiranja Tuzle u maju 1995. godine.
5 Maj 2009

Đukić: Rikošetirana granata

Saslušanjem nekadašnjeg zamjenika generala Ratka Mladića, okončan dokazni postupak na suđenju Novaku Đukiću.
21 April 2009

Đukić: Uskoro odluka o jamstvu

Pred Sudom BiH održana statusna konferencija na kojoj se raspravljalo o jamstvu koje je Novak Đukić ponudio prije sedam mjeseci kako bi se branio sa slobode.
14 April 2009

Đukić: Oprečne tvrdnje o pravcu granate

Saslušanjem četiri svjedoka i tri vještaka Odbrana Novaka Đukića nastojala dokazati da optuženi nije kriv za granatiranje Tuzle u maju 1995. godine.
14 April 2009

Đukić: Dokazi Suda

Po okončanju dokaznog postupka Tužilaštva i Odbrane, Sudsko vijeće najavilo izvođenje svojih dokaza na suđenju Novaku Đukiću.
10 Februar 2009

Đukić: Plan dejstva artiljerije

Svjedok Odbrane kazao da mu je poznato da su na planini Ozren postojali artiljerijski položaji, ali da ne zna pod čijom komandom.

2 Decembar 2008

Đukić: Jasan pravac

Vještak tvrdi da se, prema “brazdama fragmenata” na lokaciji Kapija u centru Tuzle, može zaključiti da je projektil ispaljen sa planine Ozren.
10 Novembar 2008

Đukić: Priče o prekinutoj mladosti

Tužilaštvo BiH okončalo sedmomjesečni postupak protiv Novaka Đukića, optuženog za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.