Jezik / Language:
 

Predmet: Đukić Novak

14 Juni 2016

Ispitivanje presude Novaku Đukiću ili pravičnosti suđenja

Na neodređeno vrijeme je odgođeno pojavljivanje Novaka Đukića pred Višim sudom u Beogradu jer Sud BiH odbija da im dostavi kompletan spis predmeta, saznaje Balkanska istraživačka mreža Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

1 Juni 2016

Odgođeno ročište Novaku Đukiću u Beogradu

Viši sud u Beogradu odgodio je ročište na kojem je trebalo biti razmatrano preuzimanje izdržavanja kazne na koju je Sud BiH osudio Novaka Đukića zbog zločina u Tuzli.

25 Maj 2016

Jedan osuđenik za stradanje mladosti u Tuzli (VIDEO)

Polaganjem cvijeća na tuzlanskoj Aleji mladosti i Kapiji obilježena je 21. godišnjica najtužnijeg dana u istoriji Tuzle kada je ubijena 71 osoba a ranjeno ih više od 120. Za ovaj zločin osuđen je Novak Đukić, koji još nije izdržao zatvorsku kaznu.

5 Maj 2016

Đukić pred sudijama u Beogradu 1. juna

Novak Đukić, kojeg je Sud BiH osudio na 20 godina zatvora zbog ubistava počinjenih na tuzlanskoj Kapiji, pred sudijama u Beogradu će se pojaviti 1. juna.
26 Februar 2016

Zbog zdravstvenog stanja odgođeno ročište Đukiću

Ročište na kojem je trebao biti razmatran zahtjev bh. vlasti da Novak Đukić 20-godišnju kaznu za ratne zločine služi u Srbiji, Viši sud u Beogradu odgodio je zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja.

25 Februar 2016

BiH traži da Đukić izdržava kaznu u Srbiji

Viši sud u Beogradu će sutra, 26. februara, razmatrati zahtjev bh. vlasti da Novak Đukić 20-godišnju kaznu za ratne zločine služi u Srbiji, gdje se nalazi već dvije godine.

20 Oktobar 2015

Nije zatražano izdržavanje kazne za Đukića

Sud BiH nije zatražio izdržavanje kazne zatvora za Novaka Đukića, koji se nalazi u Srbiji a pravosnažno je osuđen za ratni zločin počinjen na tuzlanskoj Kapiji. Kao razlog, u Sudu BiH su naveli da nemaju potvrdu o Đukićevom mjestu boravka.

25 Maj 2015

Bol za ubijenima još veća

Polaganjem cvijeća na Aleji mladosti i komemoracijom na Kapiji, obilježena je 20. godišnjica najveće tragedije u historiji Tuzle. Granata ispaljena 25. maja 1995. godine sa Ozrena ugasila je 71 život, a ranila 124 osobe.

27 Februar 2015

Godinu dana slobode Novaka Đukića

Iako je prošlo preko četiri mjeseca otkako je za generalom Vojske Republike Srpske (VRS) Novakom Đukićem raspisana međunarodna potjernica, i dalje nema indicija da će ga srpske vlasti uhapsiti.

30 Oktobar 2014

Interpol raspisao potjernicu za Đukićem

Interpol je raspisao potjernicu za Novakom Đukićem radi služenja zatvorske kazne za zločin počinjen na tuzlanskoj Kapiji.

9 Oktobar 2014

Moguća međunarodna potjernica za Đukićem

U pripremi je međunarodna potjernica za Novakom Đukićem, osuđenim za zločine počinjene na Tuzlanskoj kapiji, saopćio je Sud BiH.

26 Septembar 2014

Đukić nije dobio poziv zbog “greške suda”

Zbog greške Osnovnog suda u Banjoj Luci, Novaku Đukiću nije uručen poziv da se javi u zatvor na izdržavanje kazne za zločine počinjene na tuzlanskoj Kapiji, rečeno je u Sudu BiH.

4 Septembar 2014

Sud čeka Đukića do 22. septembra

Novak Đukić nije bio prisutan na rekonstrukciji zločina počinjenog na Tuzlanskoj kapiji 1995. godine, koju je njegova Odbrana organizirala u Srbiji.

19 Juni 2014

Novaku Đukiću smanjena kazna za pet godina

Sud BiH je Novaku Đukiću izrekao maksimalnih 20 godina zatvora za zločine počinjene na Tuzlanskoj kapiji, primjenjujući blaži zakon – Krivični zakon bivše Jugoslavije.

11 April 2014

Odbrana Novaka Đukića traži novo suđenje

Odbrana Novaka Đukića, kojem je zbog pogrešne primjene zakona ukinuta presuda za zločin počinjen u Tuzli, zatražila je novo suđenje.