Jezik / Language:
 

Predmet: Alukić i Hirkić

17 Juli 2014

Alukić i Hirkić osuđeni za ubistva kod Prijedora

Semir Alukić osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na 12, a Fikret Hirkić na sedam godina zatvora zbog zločina nad civilima počinjenih 1992. u Kozarcu i Podgrađu kod Prijedora.
14 Juli 2014

Alukiću i Hirkiću presuda 17. jula

Nakon iznošenja završnih riječi na suđenju Semiru Alukiću i Fikretu Hirkiću, optuženima za zločine počinjene u Prijedoru, Okružni sud u Banjoj Luci će presudu izreći 17. jula.

11 Juli 2014

Skrivanje u šumi na Kozari

Svjedočeći u svoju korist na suđenju pred Okružnim sudom u Banjoj Luci, optuženi Semir Alukić i Fikret Hirkić rekli su da nisu ubili Božu Inđića i Ostoju Baltića u avgustu 1992. godine u Kozarcu kod Prijedora.

23 Juni 2014

Odbrana uložila materijalne dokaze

Ulaganjem 136 materijalnih dokaza u Okružnom sudu u Banjaluci završen je dokazni postupak Odbrane na suđenju Semiru Alukiću i Fikretu Hirkiću, optuženima za zločin protiv civilnog stanovništva počinjen na području Prijedora.

3 Juni 2014

Ubistvo bez predumišljaja

Zaštićeni svjedok Odbrane S-1 izjavio je u Okružnom sudu u Banjaluci da je, kako je saznao, Božu Inđića zbog nesporazuma ubio Hamdija Bešlagić, koji je kasnije poginuo.

20 Maj 2014

Optuženi Alukić i Hirkić pomagali svjedoku

Pred Okružnim sudom u Banjoj Luci, svjedok Odbrane je rekao da je u logoru Omarska (općina Prijedor) viđao Ostoju Baltića, u čijem ubistvu je, prema navodima optužnice, učestvovao optuženi Semir Alukić.

1 April 2014

Pokojnik priznao ubistvo

U nastavku suđenja pred Okružnim sudom u Banjaluci, svjedok Odbrane Semira Alukića i Fikreta Hirkića je rekao da mu je pokojni Hamdija Bešlagić ispričao kako je 1992. godine ubio Božu Inđića.

6 Mart 2014

Svjedok se odrekao ranijih izjava

Pred Okružnim sudom u Banjaluci, svjedok Odbrane Zaim Čaušević izjavio je da su netačne njegove izjave iz istrage u kojima govori o učešću optuženih u zločinima.

20 Februar 2014

Ispitivanje svjedoka u Prijedoru

Svjedok Okružnog tužilaštva u Banjaluci ispričao je na suđenju Semiru Alukiću i Fikretu Hirkiću da je tokom 1993. godine sačinio službenu zabilješku prilikom ispitivanja jednog svjedoka o dešavanjima u Prijedoru.

27 Januar 2014

Saznanja o stradanju oca

U nastavku suđenja Semiru Alukiću i Fikretu Hirkiću, svjedok Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci je rekao da je tokom rata saznao da mu je oca ubio optuženi Alukić.

13 August 2013

Banjalučki sud ustupio predmet Sudu BiH

Okružni sud u Banjaluci proglasio se nenadležnim u predmetu protiv Semira Alukića i Fikreta Hirkića, optuženih za zločine nad civilima počinjene na području Prijedora, te je ovaj slučaj ustupljen Državnom sudu.

21 Juni 2013

Aukić i Hirkić negirali krivicu

Semir Alukić i Fikret Hirkić negirali su pred Okružnim sudom u Banjaluci krivicu za zločin počinjen na području Prijedora 1992. godine.

10 Juni 2013

Potvrđena optužnica za ubistva u Kozarcu

Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Semira Alukića i Fikreta Hirkića kojom se terete za ubistva civila srpske nacionalnosti na području opštine Prijedor 1992. godine.

16 Maj 2013

Uhapšeni osumnjičeni za zločin u Kozarcu

Službenici Centra javne bezbjednosti (CJB) Banja Luka uhapsili su Semira Alukića i Fikreta Hirkića zbog sumnje da su 1992. godine počinili ratni zločin na području Prijedora.