Jezik / Language:
 

Predmet: Čurtić Ermin

27 Juni 2016

Erminu Čurtiću pet i po godina zatvora

Kantonalni sud u Sarajevu po treći put je proglasio krivim Ermina Čurtića za zločine počinjene na području Vareša, te ga osudio na pet i po godina zatvora.

10 Maj 2016

Završen dokazni postupak za zločine u Varešu

U Kantonalnom sudu u Sarajevu završen je dokazni postupak na obnovljenom suđenju Erminu Čurtiću za zločin počinjen na području općine Vareš. Iznošenje završnih riječi zakazano je za 27. juni.

19 April 2016

Čurtićev udarac u lice

Na obnovljenom suđenju Erminu Čurtiću za zločine počinjene 1993. na području Vareša, svjedokinja Tužilaštva se prisjetila kako ju je optuženi udario čizmom u lice.
11 April 2016

Odgođeno suđenje Čurtiću zbog nedolaska svjedoka

Suđenje Erminu Čurtiću, optuženom za zločine počinjene 1993. godine na području Vareša, odgođeno je pred Kantonalnim sudom u Sarajevu zbog nedolaska dva svjedoka.


11 Februar 2016

Ponovo počelo suđenje Erminu Čurtiću

Suđenje Erminu Čurtiću za zločine počinjene 1993. na području Vareša ponovo je počelo pred Kantonalnim sudom u Sarajevu.

3 Juli 2015

Ukinuta presuda Erminu Čurtiću

Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo je presudu kojom je Ermin Čurtić bio osuđen na pet i po godina zatvora za zločine počinjene u Varešu, te odlučio da se postupak protiv njega vodi iznova pred Kantonalnim sudom u Sarajevu.

6 Maj 2015

Zatraženo oslobađanje Čurtića

Odbrana Ermina Čurtića zatražila je od Vrhovnog suda FBiH oslobađanje od optužbi za zločine počinjene u Varešu, dok je Federalno tužilaštvo zatražilo da se potvrdi prvostepena presuda kojom je osuđen na pet i po godina zatvora.

7 Novembar 2013

Čurtiću pet i po godina zatvora

Kantonalni sud u Sarajevu osudio je Ermina Čurtića na pet i po godina zatvora zbog zločina nad bošnjačkim civilima na području Vareša počinjenih u oktobru 1993. godine.

4 Novembar 2013

Presuda Erminu Čurtiću u četvrtak

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu zatražilo je da nakon obnovljenog suđenja Ermin Čurtić bude osuđen za zločin počinjen na području opštine Vareš. Odbrana je zatražila oslobađajuću presudu.

8 Oktobar 2013

Tužilaštvo uređuje optužnicu protiv Čurtića

Na obnovljenom suđenju Erminu Čurtiću, optuženom za zločin počinjen na području općine Vareš, Odbrana je odustala od saslušanja svjedoka koje je ranije predložila jer nije uspjela da ih pronađe.

22 Juli 2013

Optuženi bio daleko od Stupnog Dola

Na obnovljenom suđenju Erminu Čurtiću, optuženom za zločin počinjen na području općine Vareš, svjedok Anton Safner je rekao kako je na dan napada na selo Stupni Do optuženog vidio na brdu Perun.

4 Juni 2013

Odgođeno suđenje Erminu Čurtiću

Nastavak suđenja za zločin počinjen u Varešu pred Kantonalnim sudom u Sarajevu odgođen je zbog nedolaska optuženog Ermina Čurtića.

15 April 2013

Odgođeno suđenje Erminu Čurtiću

Suđenje Erminu Čurtiću, optuženom za zločin na području općine Vareš, odgođeno je zbog nedolaska četiri svjedoka Odbrane.

19 Mart 2013

Nije vidio optuženog u napadu

Na obnovljenom suđenju Erminu Čurtiću za zločin počinjen u selu Stupni Do, svjedok Odbrane je kazao kako tokom napada nije vidio optuženog.

22 Februar 2013

Lokalno pravosuđe – Čurtić: Napad na Stupni Do

Na obnovljenom suđenju Erminu Čurtiću, svjedok Odbrane se prisjetio napada na selo Stupni Do te rekao da nije siguran da je optuženi jedinicu “Maturice” Hrvatskog vijeća obrane (HVO) vodio na položaj.