Jezik / Language:
 

Predmet: Čondrić Mato

7 Juli 2016

Potvrđena oslobađajuća presuda Čondriću

Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo je prvostepenu presudu kojom je Mato Čondrić oslobođen optužbi za zločine počinjene u Bosanskom Brodu 1992. godine.

12 Maj 2016

Zatraženo ukidanje ili oslobađajuća presuda

Tužilaštvo BiH je zatražilo da se ukine oslobađajuća presuda Mati Čondriću za zločin počinjen u Bosanskom Brodu, čemu se usprotivila njegova Odbrana.

18 Septembar 2015

Čondrić oslobođen optužbi

Sud BiH je bivšeg pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Matu Čondrića oslobodio optužbi za zločine počinjene u Bosanskom Brodu 1992. godine.

16 Septembar 2015

Analiza – Čondrić: Odvođenje žena sa stadiona

Sud BiH će krajem ove sedmice saopćiti da li je optuženi Mato Čondrić kriv za zločine u Bosanskom Brodu počinjene u ljeto 1992. godine ili je zamijenjen identitet, kako je tvrdila njegova Odbrana.

21 August 2015

Presuda Mati Čondriću 18. septembra

Odbrana Mate Čondrića u završnoj riječi je zatražila da optuženi bude oslobođen krivice za zločine počinjene na području Bosanskog Broda, a Sud BiH zakazao je izricanje presude za 18. septembar.

15 Juli 2015

Tužilaštvo zatražilo kaznu za Čondrića

Tužilaštvo BiH zatražilo je u završnoj riječi zatvorsku kaznu za Matu Čondrića zbog zločina počinjenog u Bosanskom Brodu.

1 Juli 2015

Više osoba sa imenom Mato

Mato Čondrić, optužen za zločine počinjene u Bosanskom Brodu, izjavio je da je tek na suđenju čuo za žensku osobu koju je, prema optužnici, seksualno zlostavljao.

10 Juni 2015

Masnice na licima zatvorenika

U nastavku suđenja Mati Čondriću za zločine počinjene u Bosanskom Brodu, zaštićeni svjedok Državnog tužilaštva je rekao da je na licima zatvorenika u Fudbalskom klubu “Polet” viđao masnice.
20 Maj 2015

Pomoć optuženog Čondrića

U nastavku suđenja Mati Čondriću za zločine počinjene u Bosanskom Brodu, zaštićeni svjedok Odbrane je rekao da mu je optuženi pomagao tokom zatočeništva 1992. godine.
13 Maj 2015

Udarci lopatom po leđima

Na suđenju za zločine počinjene na području Bosanskog Broda, pročitan je iskaz svjedoka Marka Mitrića u kojem je naveo da ga je Mato Čondrić fizički i psihički maltretirao.
7 Maj 2015

Psihički problemi svjedoka

Vještak neuropsihijatar je rekao da jedan od predloženih svjedoka Tužilaštva BiH zbog duševnih problema nije u stanju dati iskaz na suđenju Mati Čondriću, optuženom za zločine počinjene u Bosanskom Brodu.
29 April 2015

Višestruka silovanja u Bosanskom Brodu

U nastavku suđenja Mati Čondriću, optuženom za zločine počinjene na području Bosanskog Broda, Državno tužilaštvo je pročitalo iskaze triju preminulih svjedokinja koje su govorile o silovanjima žena u logorima na stadionu “Polet” i u naselju Tulek.

22 April 2015

Zatvorenici u “Poletu” izgledali normalno

Na suđenju Mati Čondriću, optuženom za zločin počinjen na području Bosanskog Broda, svjedok Tužilaštva je kazao kako su na stadionu “Poleta” bili zatvoreni vojnici i civili svih nacionalnosti.

15 April 2015

Sa optuženim u jedinici

Na suđenju za zločine počinjene na području Bosanskog Broda, svjedok Tužilaštva BiH je izjavio da je optuženi Mato Čondrić bio s njim u vojnoj policiji, dok nije ranjen krajem jula ili početkom augusta 1992. godine.

8 April 2015

“Upetljan” u odvođenje žena

Na suđenju za zločin počinjen na području Bosanskog Broda, zaštićeni svjedok je rekao da ga optuženi tokom zatočeništva u staroj zgradi policije i na stadionu “Polet” nikada nije maltretirao.