Jezik / Language:
 

Predmet: Čobić Dragan

20 April 2016

Dokumentacija nestala u poplavama

Na suđenju pred Okružnim sudom u Bijeljini, svjedok Odbrane govorio je o policijskoj dokumentaciji od 11. septambra 1992. godine, kada su odvedena dva civila iz Bijeljine za čije ubistvo Tužilaštvo tereti Dragana Čobića.

23 Mart 2016

Svjedok tvrdi da je postojao dodatni izvještaj

Na suđenju Draganu Čobiću za zločin počinjen u Bijeljini, ponovo je saslušan svjedok Zoran Novaković, koji je govorio o policijskoj dokumentaciji iz ratnog perioda.

1 Februar 2016

Povrede glave

U nastavku suđenja za zločin počinjen na području Bijeljine, vještak sudske medicine konstatovao je da je Faruk Bilalić nastradao od prostrelne rane na glavi.

25 Januar 2016

Naknadno saznao za nestanak muškaraca

U nastavku suđenja za zločin počinjen u Bijeljini, nekadašnji komandir stanice milicije u ovom gradu izjavio je da je za hapšenje i nestanak dvojice civila bošnjačke nacionalnosti 1992. saznao nekoliko godina kasnije.

10 Decembar 2015

Problemi prilikom privođenja

Na suđenju Draganu Čobiću pred Okružnim sudom u Bijeljini, svjedok Optužbe je ispričao kako je čuo za određene probleme prilikom privođenja pojedinih lica 1992. godine.

26 Novembar 2015

Nisu znali za hapšenja

Svjedoci Optužbe izjavili su na suđenju pred Okružnim sudom u Bijeljini da ne znaju ništa o hapšenju i nestanku Mustafe Salkovića i Faruka Bilalića.

22 Oktobar 2015

Odveo im brata iz kuće

Svjedoci Optužbe su pred Okružnim sudom u Bijeljini izjavili da je optuženi Dragan Čobić sa još nekoliko lica odveo iz porodične kuće njihovog brata Faruka Bilalića.

8 Oktobar 2015

Za hapšenje i ubistvo čuli poslije rata

Na suđenju za zločin u Bijeljini, svjedoci su izjavili da su za ubistvo dva lica bošnjačke nacionalnosti počinjeno 1992. godine čuli nakon rata, kada su pozivani na informativni razgovor u policiju.

23 Septembar 2015

Odgođeno suđenje Draganu Čobiću

Okružni sud u Bijeljini odgodio je nastavak suđenja Draganu Čobiću zbog bolesti optuženog.

11 Juni 2015

Puštanje nakon informativnog razgovora

Svjedok Okružnog tužilaštva u Bijeljini kazao je na suđenju Draganu Čobiću da mu je optuženi rekao da je uhapsio Mustafu Salkovića, te da je pušten nakon informativnog razgovora u stanici policije u Bijeljini.

26 Maj 2015

Salkovića odvela bijeljinska policija

Svjedoci Okružnog tužilaštva u Bijeljini na suđenju Draganu Čobiću potvrdili su da je Mustafu Salkovića 1992. godine odvela bijeljinska policija.