Jezik / Language:
 

Predmet: Čečo Ibrahim

23 Decembar 2015

Vještačenje poslije vještačenja

Nakon što je vještak iznio nalaz po kojem je Ibrahim Čečo sposoban za suđenje, Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu odlučilo je da zdravstveno stanje optuženog ponovo bude vještačeno.

2 Decembar 2015

Odgođeno suđenje Čeči

Suđenje Ibrahimu Čeči, optuženom za zločine počinjene nad srpskim civilima u Sarajevu, odgođeno je zbog nedolaska branioca.

19 Oktobar 2015

Čečo sposoban za suđenje

Vještaci su zaključili da je Ibrahim Čečo, optužen za zločine počinjene na području Sarajeva, sposoban pratiti suđenje, rečeno je pred Kantonalnim sudom u Sarajevu.

15 Decembar 2014

Naloženo psihijatrijsko vještačenje Čeče

Kantonalni sud u Sarajevu donio je naredbu o psihijatrijskom vještačenju Ibrahima Čeče, optuženog za zločine počinjene nad srpskim civilima u Sarajevu, kako bi se utvrdilo da li je sposoban da prati suđenje.

26 Juni 2014

Optuženi ponovo u bolnici

Suđenje Ibrahimu Čeči, optuženom za zločine počinjene nad srpskim civilima u sarajevskom naselju Dobrinja, ponovo je odgođeno na neodređno vrijeme zbog njegove bolesti.

5 Juni 2014

Suđenje Čeči odgođeno na neodređeno

Suđenje Ibrahimu Čeči pred Kantonalnim sudom u Sarajevu odgođeno je na neodređeno vrijeme zbog bolesti optuženog.

12 Maj 2014

Suđenje odgođeno zbog Čečine bolesti

Kantonalni sud u Sarajevu je nastavak suđenja Ibrahimu Čeči za zločine nad srpskim civilima počinjene u sarajevskom naselju Dobrinja odgodio zbog bolesti optuženog.

17 April 2014

Suđenje Ibrahimu Čeči počelo iznova

Suđenje Ibrahimu Čeči za zločine počinjene nad srpskim civilima u sarajevskom naselju Dobrinja počelo je iznova pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, nakon što je Vrhovni sud Federacije BiH (FBiH) ukinuo presudu kojom je bio osuđen na dvije godine zatvora.

25 Februar 2014

Ukinuta presuda Ibrahimu Čeči

Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo je presudu kojom je Ibrahim Čečo osuđen na dvije godine zatvora za zločin počinjen u sarajevskom naselju Dobrinja.

19 Decembar 2012

Lokalno pravosuđe – Sarajevo: Čeči dvije godine zatvora

Kantonalni sud u Sarajevu osudio je Ibrahima Čeču na dvije godine zatvora za zločin nad civilnim stanovništvom srpske nacionalnosti počinjen u sarajevskom naselju Dobrinja.
31 August 2012

Lokalno pravosuđe – Čečo: Svjedok bez saznanja o zlostavljanjima

Na suđenju Ibrahimu Čeči, optuženom za zločin počinjen 1992. u sarajevskom naselju Dobrinja, svjedok Odbrane je kazao da nikada nije vidio niti čuo da je neko zlostavljan u prostorijama Mjesne zajednice (MZ) na Dobrinji 3 te godine.
22 August 2012

Lokalno pravosuđe – Čečo: Odgođeno suđenje

Suđenju Ibrahimu Čeči, koji se tereti za zločin počinjen 1992. godine u sarajevskom naselju Dobrinja, odgođeno je zbog toga što optuženom teško pada da mu se sudi za vjerski praznik – Bajram.
27 April 2012

Lokalno pravosuđe – Čečo: Osam svjedoka Odbrane

U nastavku suđenja Ibrahimu Čeči, optuženom za ratni zločin počinjen u sarajevskom naselju Dobrinja tokom 1992. godine, Odbrana je iznijela prijedlog svojih dokaza.
21 Februar 2012

Lokalno pravosuđe – Sarajevo: Počelo suđenje Ibrahimu Čeči

Iznošenjem uvodne riječi Optužbe i čitanjem optužnice, pred Kantonalnim sudom u Sarajevu počelo je suđenje Ibrahimu Čeči za zločin protiv civilnog stanovništva u sarajevskom naselju Dobrinja počinjen 1992. godine.
10 Januar 2012

Lokalno pravosuđe – Sarajevo: Potvrđena optužnica protiv Ibrahima Čeče

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Ibrahima Čeče, optuženog za zločin protiv civilnog stanovništva u sarajevskom naselju Dobrinja 1992. godine, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.