Jezik / Language:
 

Predmet: Čaušević Elmedin

20 Juni 2016

Ukinuta oslobađajuća presuda Elmedinu Čauševiću

Vrhovni sud Federacije BiH (FBiH) ukinuo je oslobađajuću presudu Elmedinu Čauševiću za zločin protiv civilnog stanovništva počinjen na području općine Konjic 1993. godine.

15 Septembar 2015

Čaušević oslobođen

Kantonalni sud u Mostaru oslobodio je Elmedina Čauševića optužbe za ratni zločin počinjen u Konjicu.

11 Septembar 2015

Čauševiću presuda 15. septembra

Dok Kantonalno tužiteljstvo u Mostaru smatra da je dokazalo krivicu Elmedina Čauševića zvanog Mesar za ratni zločin počinjen u Konjicu, Odbrana to negira i traži oslobađajuću presudu. Izricanje presude zakazano je za 15. septembar.

4 Septembar 2015

Dokumenti jedini dokazi Odbrane

U nastavku suđenja Elmedinu Čauševiću za zločin počinjen na području Konjica pred Kantonalnim sudom u Mostaru, Tužilaštvo i Odbrana su izveli materijalne dokaze.

30 Juni 2015

Udaranje kolcem

Pred Kantonalnim sudom u Mostaru, svjedok je ispričao kako je optuženi Elmedin Čaušević zvani “Mesar” došao po njega i suprugu u kuću Milovana Ćirkovića i odveo ih do sela Grabovci (općina Konjic), gdje ga je udarao kolcem po tijelu.

9 Juni 2015

Počelo suđenje Elmedinu Čauševiću

Čitanjem optužnice i saslušanjem prvih svjedoka Tužilaštva, pred Kantonalnim sudom u Mostaru počelo je suđenje Elmedinu Čauševiću zvanom Mesar zbog zločina počinjenog na području opštine Konjic.

19 Decembar 2014

Dva predmeta prebačena u Mostar

Sud BiH je donio odluku da se postupci protiv Ibre Turajlića, za zločin u Počitelju, i Elmedina Čauševića, optuženog za zločin u Konjicu, vode pred Kantonalnim sudom u Mostaru.

15 Oktobar 2014

Potvrđena optužnica protiv Čauševića – povučena protiv Handanović

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv bivšeg pripadnika Specijalnog odreda za posebne namjene pri Štabu Vrhovne komande Armije BiH “Zulfikar” Elmedina Čauševića za zločine počinjene na području općine Konjic.

18 Juli 2014

Podignuta optužnica protiv Raseme Handanović i Elmedina Čauševića

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Raseme Handanović i Elmedina Čauševića zbog sumnje da su na području Konjica počinili zločin protiv civilnog stanovništva.