Jezik / Language:
 

Predmet: Ćurguz Saša

7 Juli 2016

Udarac čizmom u glavu

U nastavku suđenja za zločine počinjene na području Bihaća, svjedok Tužilaštva BiH je izjavio da ga je optuženi Saša Ćurguz u mjestu Ripač (općina Bihać) čizmom udario u glavu i izbio mu zub.

9 Juni 2016

Udarci kundakom u lice

Svjedok Tužilaštva BiH kazao je na suđenju za zločine u Bihaću da ga je optuženi Saša Ćurguz kundakom udario u lice.
26 Maj 2016

Premlaćivanja u logoru u Ripaču

U Sudu BiH je bivši zatvorenik iz Ripača (općina Bihać) kazao da je nakon izlaska iz logora saznao da se jedan od policajaca koji je tukao zarobljenike zove Saša Ćurguz.

12 Maj 2016

Predaja pa ubijanje u okolini Bihaća

Svjedoci Tužilaštva BiH ispričali su kako su se mještani Orašca i Kulen-Vakufa (općina Bihać) predali Vojsci Republike Srpske (VRS) te kako su neki od njih izdvojeni i ubijeni.

28 April 2016

Ćurguz povrijedio nogu u pritvoru

Suđenje za zločine počinjene u ljeto 1992. protiv bošnjačkog stanovništva na području Bihaća je odgođeno jer je optuženi Saša Ćurguz povrijedio nogu u pritvorskoj jedinici Suda BiH.

14 April 2016

Odvođenje muža iz Ripača

Na suđenju za zločin počinjen na području Bihaća, prva svjedokinja Tužilaštva BiH ispričala je kako joj je 1992. odveden muž, čije su kosti pronađene godinama kasnije.

7 April 2016

Počelo suđenje Ćurguzu za zločine u Bihaću

Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodne riječi Tužilaštva BiH počelo je suđenje Saši Ćurguzu za zločine počinjene u ljeto 1992. protiv bošnjačkog stanovništva na području Bihaća.

3 Mart 2016

Podignuta optužnica protiv Saše Ćurguza

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Saše Ćurguza za zločine počinjene protiv bošnjačkog stanovništva na području Bihaća u ljeto 1992. godine.

9 Februar 2016

Izručen Saša Ćurguz

Po zahtjevu Tužilaštva BiH iz Srbije je izručen Saša Ćurguz, osumnjičeni za zločin protiv čovječnosti počinjen na području Bihaća 1992. godine.