Jezik / Language:
 

Predmet: Ćehić Hasib

24 Februar 2016

Ćehiću četiri godine zatvora

Kantonalni sud u Bihaću osudio je Hasiba Ćehića na četiri godine zatvora zbog zločina počinjenih na području Cazina i Velike Kladuše.

22 Februar 2016

Završeno suđenje Hasibu Ćehiću

U završnoj riječi na suđenju Hasibu Ćehiću za zločine počinjene na području Cazina i Velike Kladuše, Kantonalno tužilaštvo u Bihaću zatražilo je osuđujuću presudu, a Odbrana oslobađanje od optužbi.

10 Decembar 2015

Sumnje Odbrane u pristrasnost

Suđenje Hasibu Ćehiću odgođeno je nakon što je Odbrana tražila prebacivanje predmeta s Kantonalnog suda u Bihaću ili promjenu članova Sudskog vijeća.

10 Novembar 2015

Zarobljenike nije ni vidio

Optuženi Hasib Ćehić je, svjedočeći u svoju korist, izjavio da 1994. i 1995. godine nije fizički zlostavljao zarobljenike na području Cazina i Velike Kladuše.

20 Oktobar 2015

Mršavi i pretučeni saborci

U nastavku suđenja Hasibu Ćehiću za zločine počinjene na području Cazina i Velike Kladuše, dvojica svjedoka Optužbe su rekla da su im saborci pričali kako ih je optuženi tukao 1994. godine.

15 Oktobar 2015

Prekinuo doručak zbog batinanja

U nastavku suđenja za zločine počinjene na području Cazina i Velike Kladuše, svjedoci Optužbe ispričali su pred Kantonalnim sudom u Bihaću kako su nakon zarobljavanja fizički zlostavljani, u čemu je učestvovao i optuženi Hasib Ćehić.

21 Septembar 2015

Šibanovi udarci

Na početku suđenja Hasibu Ćehiću u Kantonalnom sudu u Bihaću, dva svjedoka su ispričala kako ih je udarao Šiban, naglasivši da je jednog, uhvativši ga za vrat, počeo daviti.

6 April 2015

Potvrđena optužnica protiv Hasiba Ćehića

Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je optužnicu protiv Hasiba Ćehića, kojom se tereti za zločine počinjene nad ratnim zarobljenicima na području Cazina.