Jezik / Language:
 

Predmet: Ćaćić i ostali

16 Mart 2016

Ponovni pokušaj vještačenja

Na suđenju pred Okružnim sudom u Istočnom Sarajevu za zločin počinjen u Rogatici, naloženo je da se ponovno pokuša vještačenje oštećenog, koji je, prema optužnici, ranjen, a njegov otac ubijen.

18 Novembar 2015

Novo vještačenje oštećenog

Na obnovljenom suđenju za zločin počinjen u Rogatici pred Okružnim sudom u Istočnom Sarajevu, Sudsko vijeće je prihvatilo prijedlog Odbrane za novo vještačenje oštećenog.

14 Oktobar 2015

Oštećeni nije sklon izmišljanju

Na obnovljenom suđenju za zločin počinjen u Rogatici, u Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu vještakinja ustvrdila da je oštećeni sposoban svjedočiti.

22 Septembar 2015

Ponovno ispitivanje vještakinje

Na statusnoj konferenciji odlučeno je da će vještakinja Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu ponovno svjedočiti na početku obnovljenog suđenja za zločin počinjen u Rogatici.

17 Decembar 2014

Čitanje ili preslušavanje iskaza

Na statusnoj konferenciji pred početak obnovljenog suđenja optuženima za zločin počinjen u Rogatici predloženo je da se svjedoci i vještaci Optužbe ne pozivaju ponovo, izuzev neuropsihijatrice Alme Bravo-Mehmedbašić.

7 Oktobar 2014

Ukinuta oslobađajuća presuda

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu kojom su Dragiša Ćaćić, Milenko Ćaćić i Vojo Motika oslobođeni optužbi za zločin protiv civilnog stanovništva počinjen u Rogatici 1992. godine.

24 Mart 2014

Oslobođeni optužbi za zločin u Rogatici

Okružni sud u Istočnom Sarajevu oslobodio je Dragišu Ćaćića, Milenka Ćaćića i Voju Motiku optužbi za zločin protiv civilnog stanovništva počinjen u Rogatici 1992. godine.

10 Mart 2014

Presuda za zločine u Rogatici 24. marta

Okružni sud u Istočnom Sarajevu izreći će 24. marta presudu trojici optuženih za zločine počinjene u Rogatici.

17 Februar 2014

Pronašli ga mrtvog na putu

Na suđenju za zločine počinjene u Rogatici, dodatna svjedokinja Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu prisjetila se 8. avgusta 1992. godine, kada joj je suprug ubijen, a dvanaestogodišnji sin ranjen.

10 Februar 2014

Završen dokazni postupak Odbrane

Na suđenju za zločine počinjene u Rogatici, svjedok Odbrane je kazao da je optuženi Vojo Motika 1993. godine bio stražar u logoru “Rasadnik”, gdje su bili zatvoreni Bošnjaci, koji su odvođeni na prinudne radove. 

3 Februar 2014

Tim za izviđanje vodio dijete

Na suđenju za zločine počinjene u Rogatici, pet svjedoka Odbrane izjavilo je da su čuli ili vidjeli da su vojnici koji su izviđali teren u augustu 1992. godine proveli dječaka u blizini sela Starčići, ali da u tome nisu učestvovali optuženi Dragiša i Milenko Ćaćić.

23 Decembar 2013

Šest svjedoka uzalud došlo

Saslušanje šest svjedoka na suđenju za zločine počinjene u Rogatici odgođeno je pred Okružnim sudom u Istočnom Sarajevu zbog nedolaska tužioca.

21 Oktobar 2013

Optuženi u alkoholiziranom stanju

Okružni sud u Istočnom Sarajevu odgodio je nastavak suđenja za zločine počinjene u Rogatici, nakon što je predsjedavajuća Sudskog vijeća ocijenila da optuženi Vojo Motika ne može pratiti suđenje jer je vidno alkoholiziran.
7 Oktobar 2013

Nepoznati vojnici odveli dječaka

Na suđenju za zločine počinjene u Rogatici pred Okružnim sudom u Istočnom Sarajevu, svjedoci Odbrane su kazali kako su nepoznati vojnici sproveli dječaka iz mjesta Starčići.

8 Juli 2013

Svjedok s teškom traumom

Na suđenju za zločine počinjene u Rogatici, vještakinja neuropsihijatrije je kazala da je svjedok Meho Džananović 1992. godine doživio tešku traumu, ali da je sposoban svjedočiti.